Gespot

XGN.nl: Dé gameportal van de Benelux

0

Op XGN.nl staat al het nieuws met betrekking tot de game-industrie. Op de vernieuwde websites vind je bovendien nieuws op persoonlijk niveau. In gesprek met Rob Ottens.

Wat is het?

“XGN.nl is dé plek om al het nieuws met betrekking tot de game-industrie in de gaten te houden, interessant voor zowel professionals uit de industrie als enthousiaste gamers. Onlangs hebben wij een totaal vernieuwde versie van onze websites gelanceerd, waarmee wij op persoonlijk niveau nieuws kunnen leveren. De gebruiker selecteert welke titels hij wil volgen en al het nieuws over die titels komen in zijn eigen, unieke overzicht te staan. Met professioneel nieuws over de laatste gebeurtenissen in de game-industrie en redactionele stukken ter vermaak biedt XGN voor ieder wat wils.”

Waarom dit initiatief?

“Hoewel er genoeg websites zijn die informatie geven over de nieuwste games, missen deze naar onze mening één simpel ding: gebruikersgemak. Lang niet iedereen wil constant alle informatie doorzoeken of er iets interessants tussen zit, maar wil direct content waar hij in is geïnteresseerd. Met ons volgsysteem leveren wij onze leden direct informatie over de titels waar zij op geabonneerd zijn. Daarnaast zagen wij dat andere websites in ons vakgebied doorslaan richting te serieuze content of slechts plat vermaak. Met XGN pogen wij een middenweg te zijn: informatief maar niet saai.”

Hoe werkt het?

“Heel simpel. Je gaat naar XGN.nl en registreert een account. Dit kan zowel via ons eigen systeem, maar ook met één druk op de knop door met je Facebook account in te loggen. Direct daarna kun je aan de slag met het samenstellen van je gepersonaliseerde nieuwspagina en kun je natuurlijk gebruik maken van onze andere functies, zoals het regelmatig kans maken op leuke prijzen en de discussie aan gaan over de nieuwste ontwikkelingen in de game-industrie.”

 

Wat zijn de facts?

“XGN bestaat al sinds september 2006, maar is sinds vorige maand totaal vernieuwd. Op dit moment komen er 165.000 mensen per maand langs, waarvan meer dan 12.000 geregistreerde gebruikers. Sinds de lancering van de vernieuwde website hebben zij in minder dan een maand meer dan 8.000 reacties achtergelaten, worden er meer dan 2.000 titels gevolgd en komen er dertig leden per dag bij. De eerste reacties van onze gebruikers zijn positief, maar zeker niet zonder kritiek. Naar deze kritiek moeten we luisteren en daarom zullen we over de komende weken en maanden regelmatig updates voor de website brengen om aan de wensen van onze leden tegemoet te komen.”

Wie is betrokken?

XGN werd origineel opgericht door twee jonge jongens, mijzelf (Rob Ottens) en goede vriend Hugo Welkers. Sinds het begin hebben tal van vrijwilligers onze activiteiten enthousiast gesteund en ons geholpen bij de groei van de website. Op het moment is er zeventien man bij betrokken die ieder op zijn eigen manier een bijdrage levert. XGN is door de jaren heen van een klein hobbyprojectje uitgegroeid tot één van de grootste gamesites van het land met dank aan onze fanatieke redactie en loyale bezoekers.”