Gespot

WhomToCall?: Weet wie je waarom moet bellen

0

Update 20-09-2016: deze app lijkt niet meer te bestaan.

Met WhomToCall? weet je altijd direct wie je moet bellen en waarom. Na registratie worden jouw LinkedIncontacten gematcht met het adresboek in je telefoon. Vervolgens wordt er een bellijst gegenereerd met relevante redenen om je relaties te benaderen. De iPhone app is uitgeroepen als beste B2B app in Nederland. Mark van der Eng vertelt.

Wat is WhomToCall?

“WhomToCall? brengt social media naar je telefoon en daardoor weet je altijd direct wie je moet bellen en waarom. De app haalt de relevante updates uit LinkedIn updates. Plan zelf, of laat collega’s belacties voor jou inplannen. Handig voor netwerken, bijvoorbeeld in de file. De app maakt netwerken makkelijk en leuk!”

Waarom dit initiatief?

“WhomToCall? is ontstaan vanuit de behoefte relaties op het juiste moment en met een goede reden te bellen. De app maakt daarbij gebruik van updates in de LinkedIn profielen binnen je netwerk, waardoor jij één van de eersten bent die iemand feliciteert met een nieuwe baan, een diploma of een nieuwe samenwerking. Je zult verbaasd zijn over hoeveel goede redenen er zijn om met iemand te bellen. Oprechte, welgemeende aandacht op het juiste moment.”

Hoe werkt WhomToCall?

“De app werkt heel eenvoudig. Na de registratie matcht de applicatie jouw LinkedIn contacten met het adresboek in je telefoon en maakt vervolgens gebruik van updates in de LinkedIn profielen binnen je netwerk en genereert een bellijst met relevante redenen om je relaties te benaderen. Naast de koppeling tussen je telefooncontacten en LinkedIn updates, kun je je eigen belbehoeften toevoegen aan deze lijst. Na het gesprek kun je de belangrijkste gegevens vastleggen voor het volgende contactmoment. Verder biedt de applicatie de mogelijkheid om een belsuggestie te doen aan bijvoorbeeld een collega. Ideaal voor secretaresses of personal assistants om een belafspraak in te plannen.”

 

Wat zijn de facts?

“WhomToCall? is nog maar kort op de markt en direct al uitgeroepen tot beste B2B app van Nederland. Op het ‘Bedrijf zoekt App’ event op de High Tech Campus in Eindhoven kreeg de app zowel door het publiek als de vakjury de award toegekend. In de eerste week is de ranking van WhomToCall? gestegen naar de vierde plaats van betaalde business apps in Nederland in de App Store. De app is nu al beschikbaar voor de iPhone en de Android versie zal nog dit jaar worden gelanceerd. Alle updates van de app zijn gratis te downloaden en ook alle nieuwe functies blijven gratis beschikbaar voor de bestaande gebruikers. Het is een bewuste keuze om op deze manier een lange termijn relatie met de gebruikers aan te gaan. Een die gebaseerd is op het leveren van actuele en verrassende nieuwe mogelijkheden en dus optimale toegevoegde waarde. Het staat hierbij voorop dat feedback van gebruikers de leidraad is om door te ontwikkelen.”

Wie is er betrokken bij WhomToCall?

“WhomToCall? is ontstaan uit een uniek concept waarbij twee studenten de afgelopen zomer zijn afgestudeerd aan de Hogeschool van Utrecht (Media Technologie) en Hoge Economische School (HES) (International Business and Management) in Amsterdam. Zij hebben hun afstudeeropdracht invulling gegeven door niet bij een bestaand groot bedrijf stage te gaan lopen, maar de samenwerking te zoeken met ervaren managers die na het behalen van hun MBA op de Rotterdam School of Management zijn gaan ondernemen met Brainstax. Gedurende de afstudeerstage bleek al snel dat de samenwerking tussen de ervaren managers en de jonge professionals tot unieke oplossingen leidden. Redenen te meer om onder Appstax nog meer apps te gaan ontwikkelen.”