triberfile: Inzicht in je informatie- en leerbehoeften

De missie van het triberfile-team is het ‘vergroenen’ van communicatie, door kennisoverdracht beter aan te laten sluiten op de individuele leer- en informatiebehoefte om een meer duurzame wereld te creëren. Monique Sparla, één van de oprichters van triberfile, vertelt.

Wat is triberfile?

triberfile is een platform om communicatieprofielen te beheren. Het biedt een omgeving waar je jouw eigen communicatieprofiel en de profielen van anderen, met wie je deze informatie wilt delen, kunt inzien en vergelijken. Het maakt inzichtelijk hoe jijzelf en anderen bij voorkeur leren en informatie verwerken. Door te triberfilen leer je jouw persoonlijke leerstijlbehoefte kennen, deel je jouw communicatieprofiel met anderen en word je in werksituaties of netwerken snel slimmer door beter gebruik te maken van de informatie. Deze informatie is namelijk afgestemd op de individuele- en of groepsvoorkeur.”

[gespot_images]

Waarom dit initiatief?

“In deze tijd zijn we verantwoordelijk voor onze eigen ontwikkeling. Deze autonomie houdt in dat je moet weten hoe je leert en hoe je jouw eigen behoefte hierin kunt vervullen. Door een tool als triberfile beschikbaar te stellen, dagen wij iedereen uit om zijn of haar eigen profiel te gebruiken in een werk- en leeromgeving. Omdat we ervan overtuigd zijn dat jij hiermee meer uit je leven haalt, terwijl we daardoor minder van de wereld gebruiken. Want hoeveel geld, energie en resources worden er dagelijks wel niet verspild aan het (mis)schieten van hagel op al die verschillende ‘informatieconsumenten’ om een boodschap over te brengen?

Er bestaan verschillende testen op de markt, die diverse zaken indexeren. Naast dat triberfile een platform is, willen we informatieconsumenten online een tool aanbieden waardoor men zich kan richten op het verkrijgen van inzicht en het verbeteren van de onderlinge relaties.”

Hoe werkt triberfile?

“triberfile is een persoonlijke online tool, gericht op zelfservice voor ieder leer- en werkniveau. Door je eigen profiel te kennen en het voor je te laten werken, weet je wat voor soort informatie je snel oppikt en welke niet. Door jouw eigen profiel met anderen te delen kun je aangeven hoe zij jou het beste informatie kunnen aanreiken. Dit scheelt tijd en energie! De profielen zijn alleen voor mensen inzichtelijk die je zelf hebt uitgenodigd. In groepsverband wordt zo snel inzichtelijk wat de overeenkomsten en de verschillen binnen jouw team zijn. Hierdoor kun je sneller en effectiever een boodschap overbrengen en foutmarges tijdens samenwerken of in productieprocessen verkleinen.”

 

Wat zijn de facts?

“De eerste bètaversie is gelanceerd, de feedback is positief en de verbeterpunten zijn verwerkt. We zijn we samenwerkingsverbanden aangegaan en is er een fair share-verdienmodel ontwikkeld voor trainers, coachen, intermediairs en resellers. De huidige bètaversie is een gratis versie met een volledige functionaliteit en de mogelijkheid om maximaal 3 groepen aan te maken. De groepen zelf kunnen onbeperkt groot zijn. Er is een gratis basisversie, welke alle benodigde functionaliteiten bevat en maximaal 1 groep. In de betaalde versie kun je meer groepen creëren en gratis gebruik maken van de triberfile-app. Voor maatwerk-inrichting van triberfile en ondersteunend advies is er de enterprise-versie.”

 

Wie is er betrokken bij triberfile?

“triberfile BV is een collaborative network met onder andere Cerigo (ICT), LemonYellow (conceptuitvoering & vormgeving), NTINLP (mede-ontwikkeling triberfile-training) en professionals uit de marketing, communicatie, educatie en grafische/IT branche.

Ik, Monique Sparla, ben co-founder van triberfile. Ik ben de grondlegger en uitdrager van het triberfile-concept en daarnaast het aanspreekpunt voor de dagelijkse gang van zaken. De doorontwikkeling van het concept en verfijning van de vorm is uitgevoerd door Annelize Eikelenstam, ook co-founder van triberfile. Dave Kes en Rogier Spaans, co-founders en tevens eigenaren van Cerigo, zijn verantwoordelijk voor de realisatie van het techniek/ICT- component.”