SOSR: Sociaal donatieplatform

Bied een gunst aan. Een gesprek met Nils Vleugels van DPPLR over SOSR.

Wat doet de site?

“SOSR is een sociaal donatieplatform ontwikkeld voor de internationale kinderhulporganisatie SOS Kinderdorpen. Op SOSR kan iedereen gunsten (kleine diensten) aanbieden en aanschaffen voor het vaste bedrag van vijf euro. Gunsten kunnen grappig, praktisch of ludiek zijn; het staat je vrij je eigen creativiteit helemaal vrij te laten. De volledige opbrengst van SOSR gaat naar een nieuw te bouwen SOS kinderdorp, waar kinderen die er eerst alleen voor stonden weer een liefdevol thuis krijgen.”

[gespot_images]

Waarom deze site?

“Het platform is ontworpen om de doelgroep (18-35) in haar eigen online omgeving de mogelijkheid te bieden zich via haar creativiteit of talent in te zetten voor SOS Kinderdorpen. Je wordt gestimuleerd tot interactie en SOS Kinderdorpen is daarbij de verbindende factor. Deze doelgroep is goed geïnformeerd en kiest heel bewust als het gaat om doneren of het inzetten voor goede doelen. SOSR is een platform dat de mogelijkheid biedt voor SOS Kinderdorpen om te communiceren met deze doelgroep.”

Hoe werkt de site?

“Je wordt aangespoord om gunsten die je aanbiedt/aanschaft direct te delen op je sociale netwerken (Facebook, Hyves en Twitter). SOSR mikt dan ook op vrienden die onderling interessante gunsten van elkaar zullen kopen. Regelmatig zullen bekende Nederlanders gunsten (“supergunsten”) op SOSR plaatsen. Via Twitter (@sosr) krijgen volgers hints over het tijdstip waarop dit gebeurt.

Het spelenderwijs doneren wordt doorgevoerd in te behalen achievements en een ranglijst die bijhoudt hoeveel iedere gebruiker heeft opgebracht. In de nabije toekomst zal SOSR deze competitie-elementen benadrukken middels een strijd tussen teams en bijbehorende leuke prijzen. Zo kunnen leerlingen op scholen gunsten aanbieden, als een moderne variant op Kinderpostzegels.”

 

Wat zijn de facts?

“SOSR is sinds dinsdag 10 augustus officieel live, en in deze beginfase richten we ons vooral op early adopters. We hebben op verschillende marketing blogs gestaan en veel positieve feedback ontvangen op Twitter en Facebook.

Begin september pakken we groots uit met ondersteuning van een aantal bekende Nederlanders. Via het inzetten van traditionele media willen wij de stap maken naar een breder publiek. Omdat wij van SOSR ervan houden onze gebruikers te verrassen houden we details hierover nog even geheim.”

Wie maakt de site?

SOSR is bedacht door het Amsterdamse bureau DPPLR. SOS Kinderdorpen kwam bij ons met het verzoek een concept te bedenken waarbij sociale netwerken optimaal worden benut en gebruikers interactie hebben met de internationale kinderhulporganisatie. DPPLR specialiseert zich in het bedenken van unieke merkgekoppelde ervaringen. Dit kan een branded format, applicatie of webplaform zijn, zolang er een band ontstaat tussen merk en gebruiker.”