Gespot

Hyves app: Voor iPhone en iPad

0

Met de Hyves iPhone applicatie kun je op elk moment van de dag, waar je ook bent in contact te blijven met Hyvers. In gesprek met Sofie Pelmelay van Hyves over deze nieuwe applicatie.

Wat is het?

“Op Hyves iPhone applicatie kunnen gebruikers alle core features van Hyves gebruiken, zoals buzz checken, foto’s uploaden, krabbels plaatsen, chatten, privé-berichten versturen, WWW’s plaatsen en zelfs een biertje op het terras bestellen en betalen via Hyves Afrekenen.”

Waarom dit initiatief?

“We werken continue hard aan de prestaties en nieuwe functionaliteiten van de applicatie. De laatste en huidige update van de iPhone applicatie ging vooral om het verbeteren van de prestaties, gedeeltelijke Retina display compatibiliteit support, multitasking iPad compatibiliteit en de ‘respect’ functie. We hebben helaas nog geen specifieke iPad-applicatie of iPad-functionaliteiten voor iPad gebruikers, wel kunnen zij de iPhone applicatie nu in hoge resolutie bekijken.”

Hoe werkt het?

“In de Buzz vind je een overzicht van alle WWW’s, foto’s en video’s van je vrienden en kun je direct en respecteren en reageren op items. Een nieuwe WWW plaatsen kan in één klik binnen dit scherm. In het menu rechtsboven kun je kiezen uit andere functionaliteit zoals je profiel, vrienden, netwerken, chatten en inbox. Dit menu blijft altijd rechtsboven staan zodat je snel kunt navigeren door de applicatie als je bijvoorbeeld van de chat snel naar de buzz wilt.”

 

Wat zijn de facts?

“Maandelijks hebben we minimaal 650.000 unieke iPhone gebruikers van de app, 38 miljoen bezoeken en gemiddeld 34.000 downloads per maand voor de iPhone app. In totaal is de app in totaal 1,5 miljoen keer gedownload.

Ruim 30% van de bezoeken aan Hyves zijn inmiddels op mobiel, vorig jaar was dit nog 10%. Yme Bosma van Hyves heeft hier over het volgende artikel geschreven.”

Wie is betrokken?

Hyves ontwikkelt al zijn mobiele applicaties (Android, BlackBerry, iPhone, Nokia en mobiele website) met een eigen team van programmeurs.”