Social media

Zo stimuleer je engagement met Pinterest Quiz ads

0

Pinterest is uitgegroeid tot platform voor visuele ontdekking en inspiratie, met miljoenen actieve gebruikers wereldwijd. Voor bedrijven biedt dit een unieke kans om hun merk te promoten en een loyale klantenbasis op te bouwen. Engagement, ofwel de betrokkenheid van gebruikers, speelt hierin een grote rol. Nieuw op het toneel van interactieve advertenties zijn de ‘Quiz ads’, ontworpen om gebruikers op een speelse en boeiende manier bij je merk te betrekken.


Wat is engagement op Pinterest?

Engagement op Pinterest gaat om elke interactie die gebruikers hebben met je content, zoals:

  • repins
  • likes
  • comments
  • klikken

Succesvolle engagement is meetbaar via specifieke metrics zoals het aantal saves, klikken naar de website en tijd besteed aan het bekijken van je pins.

Traditionele manieren om engagement te verhogen

Het is dus belangrijk om je pins te optimaliseren met afbeeldingen van goede kwaliteit en beschrijvende teksten. Blijf ook consistent posten en zorg voor interactie met je volgers. Je wil natuurlijk een actieve en betrokken community opbouwen.

De kracht van interactieve advertenties

Wat zijn de voordelen van interactieve advertenties op Pinterest, en met name de nieuwe Quiz ads?

1. Personalisatie

Door gebruik te maken van quizzen, kun je als adverteerder je aanbiedingen nauwkeurig afstemmen op de individuele behoeften van je klanten. Dit verhoogt de kans dat de klant een product of dienst zal kiezen die precies bij hem of haar past.

2. Engagement

Quizzen zijn interactief en kunnen gebruikers betrekken bij het merk op een leuke en boeiende manier. Dit kan leiden tot een hogere betrokkenheid en een positief gevoel bij je klant ten opzichte van je merk.

3. Inzichten

Adverteerders kunnen waardevolle gegevens verzamelen op basis van de antwoorden van gebruikers. Deze gegevens gebruik je om je marketingstrategie te verfijnen en producten of diensten verder te verbeteren.

Situatieschets en implementatie van Quiz ads op Pinterest

Er zijn al veel toepassingen voor het gebruik van dit type ad. Gebruikers worden geholpen bij het vinden van nieuwe aanbevelingen, productontdekking, het kiezen van aangepaste functies of zelfs bij het selecteren van de gewenste betaalmethode. Hieronder een situatieschets:

“Een autofabrikant kan een quiz maken waarin gebruikers hun voorkeuren aangeven voor zaken als kleur, interieur, technologie en rijstijl. De quiz kan dan de ideale configuratie voor hun volgende auto voorstellen, inclusief aangepaste functies die aan hun specifieke wensen voldoen.”

Het creëren van een Quiz ad begint met het bepalen van een boeiend thema dat relevant is voor je doelgroep. Gebruik heldere visuals en zorg voor een duidelijke call-to-action om deelname te stimuleren. Tips:

  • Hou de quiz kort en bondig
  • Bied waardevolle inzichten of beloningen aan deelnemers

Hou er rekening mee dat dit een mobile-only format is, dat enkel ondersteund wordt door de home & search-feeds, en related-pins-plaatsingen.

Quiz route

Er zijn verschillende routes die de gebruiker kan doorlopen tijdens het beantwoorden van de quizvragen. Hieronder vind je twee mogelijke routes die leiden naar verschillende resultaten:

Quiz route Pinterest

Bron: Pinterest

Quiz route Pinterest

Bron: Pinterest

Tips en strategieën voor maximale engagement

Segmenteer je doelgroep nauwkeurig om ervoor te zorgen dat je Quiz ads relevante gebruikers bereiken. Voer A/B-tests uit om verschillende versies van je quiz te testen en optimaliseren. Vergeet niet je Quiz ads te integreren met andere marketingkanalen, om een samenhangende merkervaring te bieden.

Quiz ads: ook waardevolle inzichten verzamelen

Quiz ads verhogen niet alleen het engagement op Pinterest, ze kunnen ook aankoop stimuleren door het gebruik van gepersonaliseerde aanbevelingen. Door gebruikers actief te betrekken, kun je niet alleen hun interesse wekken maar ook waardevolle inzichten verzamelen. Iets voor jouw merk?

Bron header-afbeelding: Marcelo Mollaretti / Shutterstock.com