Gespot

Maakjepasfoto: Digitale pasfoto voor officiële documenten

0

Niet meer langs de fotograaf voor pasfoto. Een gesprek met Harold Elfring over Maakjepasfoto.

Wat doet de site?

“Met de site Maakjepasfoto kun je officiële pasfoto’s maken voor je paspoort, rijbewijs, ID of andere identiteitsbewijzen.
Je ontvangt per e-mail of per post vier pasfoto’s op het standaard foto formaat van 10x15cm. Uniek is dat je stap voor stap wordt geholpen om je pasfoto aan de ingewikkelde eisen te laten voldoen. Daarbij is het maken van een pasfoto heel eenvoudig door de gepatenteerde drie klik methode.”

Waarom deze site?

“Het online maken van officiële pasfoto’s was tot nu toe niet mogelijk. Met name het ondersteunen van de ingewikkelde eisen, het zorgen voor het juiste formaat en de correcte achtergrondkleur. Dit is in de site ingebouwd. Daarnaast neemt het aantal winkels waar je een pasfoto kan laten maken af, is het relatief duur en kost het veel tijd. Met Maakjepasfoto kan je vanuit je luie stoel een pasfoto zelf maken zonder dat je de deur uit hoeft.”

Hoe werkt de site?

“De site werkt heel eenvoudig en bevat veel instructies en informatie. Voor het maken van een pasfoto doorloop je de volgende stappen: upload je foto, bewerk de foto door drie kliks te geven op de ogen en de kin en de juiste afmeting plus achtergrondkleur te verkrijgen. Controleer vervolgens de foto stap voor stap of deze voldoet aan de eisen. Maak dan een keuze hoe je de pasfoto’s wil ontvangen. Dit kan per e-mail of per post en reken vervolgens af. Niet alleen een Nederlandse pasfoto kan worden besteld, maar ook een Amerikaanse. Dit voor gebruik voor op een visum of greencard.”

 

Wat zijn de facts?

“Photo4id is een nieuw bedrijf en gestart in 2009 met een testfase. Tijdens deze testfase hebben meer dan 6000 bestellingen plaats gevonden. De klanten zijn positief over het producten en vinden het vooral makkelijk dat ze de deur niet meer uit hoeven voor hun pasfoto. Opvallend is dat ook pasfoto’s van oudere mensen via de site gemaakt worden door de kinderen of fotografen die gebruik maken van photo4id. Topfotograaf Govert de Roos licht in een video toe waar je op moet letten als je een foto maakt om daarmee een pasfoto te maken.

Photo4id biedt een affiliate/partner programma aan waarmee de partners aan hun leden, doelgroep korting kunnen geven danwel een fee per verkochte pasfoto kunnen ontvangen. Dit kan interessant zijn voor bijvoorbeeld universiteiten, sportclubs en andere partijen die passen uitgeven met daarop een pasfoto.

Ter introductie is er tijdelijk  op Maakjepasfoto – naast de gratis probeer optie – ook de mogelijkheid om gratis je pasfoto voor de OV Chipkaart per e-mail te ontvangen. Dit is gemakkelijk, omdat je deze foto direct zonder extra bewerking bij de OV Chipkaart website kunt uploaden. Via photo4id.com kunnen pasfoto’s van andere landen worden besteld. Momenteel zijn dit Duitsland, Engeland, Belgie, Oostenrijk en Zwitserland.”

Wie maakt de site?

“Samen met Jan Grootveld ben ik oprichter en eigenaar van Photo4id BV. Ik ben eigenaar van Oktober een (online) communicatiebedrijf en  al meer dan tien jaar actief als Internet entrepreneur.  Jan Grootveld is eigenaar van Photodatasystems BV en uitvinder van het gepatenteerde formulier dat al meer dan 25 jaar gebruikt wordt om pasfoto’s op paspoorten en rijbewijzen te krijgen. Photo4id is gevestigd in Amsterdam.”