Gespot

OV9292 reiswidget: Reisschema’s bij de hand

0

Plan gemakkelijk een reis met de nieuwst OV routeplanner. Een gesprek met Monique van Galen Last van Beemway over de OV9292 reiswidget.

Wat doet de widget?

“Met de OV9292 reiswidget heb je dienstregelingen van alle 52 OV bedrijven voor trein, bus, tram, metro en veerboot naar ruim 54.000 haltes direct bij de hand via Hyves, iGoogle en Facebook. Ook is de widget heel simpel op blogs of sites te zetten. In dit laatste geval kun je gelijk via de reiswidget openbaar vervoer reisinformatie opzoeken. Interessant bijvoorbeeld voor blogs/sites over dagjes uit, evenementen, regio of toeristische informatie, verkeersinformatie, etc. Ook kun je direct vanuit de widget je OV reisschema twitteren, printen of via een QR code beschikbaar maken voor je mobiel.”

Waarom deze widget?

“OV9292 wil zijn gebruikers op alle mogelijke manieren voorzien van de beste reisinformatie voor het openbaar vervoer. Er was al een mobiele applicatie maar nu is er ook een widget voor sociale netwerk sites of het web in het algemeen. Zie je dat je vrienden ergens naar toe gaan, kan jij gelijk kijken hoe laat jij aanwezig kunt zijn en ze dit gelijk via twitter laten weten. Ben je aan het kwebbelen met vrienden op Hyves en wil je ergens afspreken, dan heb je je planner altijd bij de hand.”

Hoe werkt de widget?

“De reiswidget werkt net zoals je gewend bent van OV9292 tools. Ga naar de site en klik op de copy knop van de widget. Kies vervolgens je gewenste widget bestemming en geniet van het gemak van de OV9292 reiswidget. De wiget is daarnaast ook in de App Store verkrijgbaar.”

 

Wat zijn de facts?

“Deze reiswidget is net live dus er is nog geen informatie over het gebruik.”

Wie maakt de applicatie?

“De OV9292 reiswidget is gemaakt door Beemway in opdracht van OV9292. Beemway heeft een sociaal media platform dat klanten  in staat stelt ‘consumer engagement’ met hun merk, producten of diensten te krijgen. De platform services bestaan uit tools voor social advertising, social sharing & bookmarking, widgets (open social) en apps (o.a. facebook) en virale campagnes voor web, mobiel en televisie.”