Social media

Geen inspiratie voor LinkedIn-content? Start met recyclen

0

Steeds meer verkopers houden zich bezig met het delen van content op LinkedIn. Het is de manier om in contact te blijven met je netwerk en nieuwe relaties op te starten. Elke keer nieuwe content bedenken en maken kost veel tijd. Het duurt nog langer als je geen inspiratie hebt. Te weinig tijd en geen inspiratie is een veelgebruikt excuus om dan maar niets te posten. Is dat ook jouw excuus? Door content te recyclen op LinkedIn is het niet nodig om elke keer iets nieuws te bedenken. In dit artikel lees je wat het is, hoe je dat kunt doen en wat de voordelen zijn.

Wat is content recyclen op LinkedIn?

Het recyclen van content is het hergebruiken van bestaande content om te posten op LinkedIn. Door dit te doen, hoef je niet steeds weer iets nieuws te bedenken om te delen op het zakelijke platform. Om maar direct te beginnen met een concreet voorbeeld, kun je hiervoor een artikel op je website gebruiken. Deel een (nieuw) artikel op in kleine stukjes en gebruik deze inhoud in meerdere berichten om te delen op LinkedIn.

Je kunt de inhoud van een artikel ook verwerken en delen in meerdere video’s. Om maar direct eerlijk te zijn, is dit iets wat ik zelf (nog) niet doe. Maar het delen van korte video’s op LinkedIn levert meer bereik op dan platte teksten met een bijpassende afbeelding. Met de introductie van video in het menu van mobiele LinkedIn-app kunnen we concluderen dat dit de nieuwe standaard gaat zijn bij het delen van content.

Tip: Vergeet bij het delen van video’s de ondertiteling niet. Een video wordt namelijk zonder geluid (handmatig aanklikken om de video met geluid af te spelen) getoond in je feed op LinkedIn. Zelf ben ik hier heel blij mee, niet iedereen om mij heen hoeft te horen waar ik naar kijk op mijn telefoon. Als de ondertiteling ontbreekt, is dat voor mij een belangrijke reden om door te scrollen. 😉

Wat zijn de voordelen van content recyclen op LinkedIn?

Hopelijk is het inmiddels duidelijk voor je wat het recyclen van content is. Het grootste voordeel daarvan is dat je niet elke keer iets nieuws hoeft te bedenken om te posten. Elke week iets nieuws bedenken om klanten te bereiken, lukt mij gewoon niet. Daar heb ik in mijn rol als accountmanager gewoonweg de tijd en inspiratie niet altijd voor.

Het steeds weer opnieuw bedenken van content kost veel tijd. Al die tijd die je stopt in het bedenken en maken content moet natuurlijk wel iets opleveren. Het tweede grote voordeel van content recyclen is dat je meer mensen bereikt met je bestaande content. Het effect daarvan is dat meer mensen het lezen. Een positief gevolg daarvan is dat je content op termijn hoger zal ranken in de organische zoekresultaten (SEO) van Google.

Blijf oude artikelen in de toekomst regelmatig voorzien van updates. Het algoritme van Google kijkt namelijk ook naar de actualiteit van je content. Dat doen ze om de gebruikers van de zoekmachine zo goed mogelijk te helpen in hun zoektocht naar antwoorden. Naast het besparen van tijd heeft het recyclen van content op LinkedIn dus nog veel meer voordelen.

LinkedIn Post Inspector Tool

Het recyclen en actualiseren van artikelen is de manier om steeds weer opnieuw de aandacht te trekken met bestaande content op LinkedIn. Maak je daarbij ook gebruik van nieuwe afbeeldingen? Dan is de kans groot dat LinkedIn de oude afbeelding toont in de preview van een linkpost. Dat heeft bijna altijd te maken met het cache -eheugen, de inhoud blijft tot 7 dagen (vaak langer is mijn ervaring) in de geschiedenis staan.

Als dit gebeurt, geen paniek! Dit probleem kun je heel snel en makkelijk zelf oplossen.Hiervoor kun je de LinkedIn Post Inspector Tool gebruiken. Na het updaten van een artikel en de afbeelding kun je in deze tool de URL invoeren. Klik hierna op de ‘inspecteren’-knop. In bijna alle gevallen zal deze tool het probleem oplossen en de nieuwe afbeelding tonen in de preview op LinkedIn.

Google Search Console

Als je een artikel hebt aangepast, wil je dat natuurlijk laten weten aan Google. Het duurt vaak een aantal dagen tot weken voordat de zoekmachine de aanpassingen op zal pikken en deze verwerkt. Zelf kies ik er voor om Google zelf een een seintje te geven over de aangebrachte wijzigingen op mijn website of in een artikel. Om dit te communiceren kun je gebruik maken van Google Search Console door de URL van een nieuw of aangepast artikel bovenin de zoekbalk te plakken. Door dit te doen kun je een artikel (opnieuw) laten indexeren. Hiermee laat je de zoekmachine weten dat je een nieuw artikel hebt geschreven of een artikel hebt voorzien van updates.

Het grote voordeel daarvan is dat Google het (nieuwe) aangepaste artikel sneller op zal pakken en verwerken. Door dit proactief te doen zal je sneller stijgen met je website in de organische zoekresultaten (SEO) van Google. Het resultaat daarvan is meer bezoekers op je website en daardoor meer kans op verkopen. Klinkt goed toch?

Praktisch voorbeeld van content recyclen op LinkedIn

Om het artikel af te sluiten mag een praktisch voorbeeld natuurlijk niet ontbreken. Hieronder een praktisch voorbeeld over hoe je de inhoud van dit artikel kunt gebruiken om meerdere keren te posten op LinkedIn.

In meerdere weken kun je dit artikel opdelen in 4 verschillende onderwerpen, namelijk:

  1. Geen inspiratie om te posten? Recycle je content op LinkedIn
  2. Wat de voordelen zijn van content recyclen op LinkedIn
  3. Oude afbeelding in de preview op LinkedIn? Gebruik de LinkedIn Post Inspector tool om het op te lossen!
  4. Waarom je proactief gebruik moet maken van Google Search Console om hoger te ranken in de zoekresultaten

Hopelijk helpt de inhoud van dit artikel om elke week te posten op het zakelijke platform. Een gebrek aan inspiratie of tijd mag geen excuus meer zijn om niet elke week te posten op LinkedIn. In elk geval heel veel succes met het recyclen van je bestaande content. Na het lezen van dit artikel een vraag of opmerking? Laat het me weten in een reactie hieronder.