Social media

LinkedIn lanceert de Video Tab: wat is het + 7 video-tips

0

Misschien heb je het al gehoord; LinkedIn lanceert de Video Tab. Deze interactieve toevoeging geeft je de mogelijkheid om op een visuele en toegankelijke manier inzichten en trends te ontdekken via short form video’s. Het is te vergelijken met TikTok of Instagram Reels.

Met een stijging van 34% in het aantal video-uploads op LinkedIn is het duidelijk dat video daar steeds belangrijker wordt. Het voordeel van video is dat je kijkers op LinkedIn een veel beter beeld van jou of jouw organisatie krijgen. Mensen willen graag zien met wie ze in zee gaan.

Waarom deze nieuwe functie belangrijk is voor professionals

Uit onderzoek van LinkedIn blijkt dat 38% van de Nederlandse professionals korte video’s als de meest nuttige en boeiende manier ziet om informatie te consumeren. Tonen is vaak beter dan vertellen. Een groot deel van ons brein is continu bezig met het verwerken van visuele informatie. Het bekijken van een video vergt over het algemeen minder van het brein dan het lezen van een tekst.

Volgens Thomas de Man, Redacteur Werk & Carrière bij LinkedIn, leveren video’s 1,4 keer meer engagement op dan andere formats op LinkedIn.

Een vernieuwde contentervaring op LinkedIn

Door de video’s in een verticale feed te presenteren, kun je snel door relevante content scrollen en ontdekken wat voor jou van waarde is. Denk aan korte video’s van professionals die inzichten delen over werkplektrends, industrie-updates of persoonlijke carrièreverhalen.

linkedin video tab

Videomarketing is een krachtige manier om je verhaal of het verhaal van je organisatie te vertellen. Uit onderzoek van Animoto blijkt dat je de kans op een succesvolle verkoop met 75% kunt vergroten door gebruik te maken van videocontent.

Naast de Video Tab blijft LinkedIn video’s ook integreren in de reguliere feed, met de toevoeging van een videocarrousel voor nog meer zichtbaarheid. Deze strategische plaatsing verhoogt niet alleen de betrokkenheid, maar zorgt er ook voor dat video’s de kern worden van het platform.

Let op: je kunt je video niet rechtstreeks in de Video Tab uploaden, dit doe je gewoon bij een statusupdate en dan klik je op ‘video’.

7 tips voor succesvolle video’s op LinkedIn

Met deze nieuwe functie komt ook een grotere focus op video contentcreatie. Hoe zorg je ervoor dat jouw video opvalt en waarde toevoegt aan je netwerk?

screenshot video op LinkedIn: 'tips voor video's op LinkedIn'

De 7 tips

  1. Begin sterk: trek de aandacht van je publiek met een krachtige openingszin. Dit voorkomt dat kijkers snel wegscrollen en zorgt ervoor dat je boodschap blijft hangen. Let dus op de eerste 3 seconden en vertel direct wat je wil vertellen zonder lange intro.
  2. Minimaliseer branding: te veel branding kan afleiden van de inhoud. Houd het simpel en professioneel door het gebruik van watermerken van andere platforms te vermijden.
  3. Film verticaal: de nieuwe video-feed is optimaal voor verticale video’s, dus zorg ervoor dat je content daarop is afgestemd voor maximale zichtbaarheid.
  4. Houd het kort: beperk je video’s tot maximaal 90 seconden. Dit houdt de aandacht van de kijker vast en maakt het gemakkelijker om je boodschap over te brengen.
  5. Gebruik ondertiteling: LinkedIn is een stil medium en veel gebruikers bekijken video’s zonder geluid, dus ondertiteling is essentieel. Dit maakt je content toegankelijker én duidelijker. Ondertitelen kan bijvoorbeeld met de app CapCut.
  6. Deel waardevolle inzichten: focus op inhoud die jouw expertise toont en anderen helpt in hun carrière. Deel tips, nieuws en inzichten die jouw doelgroep verder helpen.
  7. Vacature-video: deel een vacature-video en laat direct zien hoe een werkdag eruit ziet.

Video Tab wordt momenteel uitgerold. Heb je deze nog niet? Dan moet je nog even geduld hebben. Wil je meer Nederlandse video’s zien? Zet dan je taalinstelling op Nederlands.

Ben jij er klaar voor om jouw verhaal via video te vertellen?