Content

10x populair: de populairste AI-tools, don’ts op de socials & tips voor een betere gesprekscyclus

0

Wat zijn dit jaar de 100 populairste AI-tools? De ‘moderne’ gesprekscyclus werkt niet, maar wat werkt wél? En hoe maak je het algoritme van LinkedIn, Instagram, TikTok en Facebook boos? Dit – en meer – vind je in de top 10 best gelezen Frankwatching-artikelen van de maand september.

1. Dit zijn de 100 populairste AI-tools van 2024 

Er bestaan al bijna 16.000 AI-tools en elke dag komen er weer nieuwe bij (zoals je vast wel doorhebt). Maar welke zijn nu het populairst en steken boven het maaiveld uit?

Andreessen Horowitz (ook wel bekend als a16z, een bedrijf uit Silicon Valley) zette de 50 populairste AI-tools en 50 populairste AI-apps van dit jaar op een rij. In het onderzoek kwamen ook nog 5 belangrijke trends naar voren, die Tineke Pauw toelicht in haar artikel.

Top 50 GenAI webproducten augustus 2024 a16z

2. De ‘moderne’ gesprekscyclus maakt medewerkers passief en vleugellam

In het derde artikel van haar reeks over de HR-gesprekscyclus, staat Leona Aarsen-Csavar stil bij de vraag waarom de ‘moderne’ gesprekscyclus medewerkers passief en vleugellam maakt. Dat heeft voornamelijk te maken met ‘wie’, schrijft ze. Interessant!

Passieve collega

Bron: stockfour / Shutterstock.com

3. ‘Bubble-trouble’ met nieuwe frisdrankverpakkingen van Lidl

We zien regelmatig situaties waarbij de grens tussen inspiratie en imitatie lijkt te vervagen als het om logo’s, verpakkingen of merkuitstralingen gaat. Een recent voorbeeld is Lidl, die met de nieuwe verpakking van hun huismerk frisdranken opvallend dicht tegen het ontwerp van grote A-merken aanleunt.

Waar ligt de grens tussen het versterken van je eigen merk en het profiteren van de kracht van een ander? Daar gaat Vincent van Kruisbergen dieper op in.

Fanta en Orange in Lidl

4. Gartner voorspelt: autonome AI & 3 andere opvallende tech-trends

Autonome AI, robots op de werkplek, 6G: van welke technologieën kun je de komende jaren verwachten dat ze mainstream worden? En in welke ontwikkelingsfase bevinden deze innovaties zich op dit moment?

Gartner heeft, zoals elk jaar, weer een nieuwe versie gepubliceerd van de Hype Cycle for Emerging Technologies. Tineke Pauw vertelt je over de belangrijkste zaken uit deze versie: de trends en ontwikkelingen die de grootste impact zullen hebben.

Gartner Hype Cycle for Emerging Technologies 2024.

Bron: Gartner

5. Zo maak je een levendig buyer persona met ChatGPT

Je kunt ChatGPT ook bijna overal voor inzetten, hè. Zo ook voor het maken van een levendige buyer persona! Die kun je mooi als leidraad gebruiken voor je marketing- en communicatie-inspanningen.

Hoe je dit aanpakt? Kim Pot neemt je in haar how-to stap voor stap mee in 3 verschillende manieren.

Illustratie van verschillende personen bij artikel over buyer persona maken met ChatGPT

6. De ‘moderne’ gesprekscyclus werkt niet. Wat werkt wél?

Dat de discussie over de ‘moderne’ gesprekscyclus veel losmaakt, blijkt wel uit het feit dat ook deel 4 uit de reeks van Leona Aarsen-Csavar in deze top 10 is beland.

Na 3 verdiepende artikelen over waarom HR-gesprekken niét werken, onthult Leona Aarsen-Csavar in dit laatste deel wat wél werkt.

HR-gesprekscyclus.

7. Zo maak je het algoritme boos [don’ts voor LinkedIn, Instagram, TikTok & Facebook]

Goede tips & tricks om ons bereik op de socials te vergroten: dat willen we allemaal. Algoritmes worden dagelijks aangepast en wij moeten onze kennis blijven bijspijkeren om impact te kunnen maken op onze doelgroepen.

We zijn altijd op zoek naar hoe het wél moet, maar laten we de vraag eens omdraaien: wat moet je vooral niét doen op de socials? Nathalie Hogendoorn interviewde verschillende experts, wat een mooi resultaat opleverde: een inzichtelijk artikel over de algoritme-don’ts voor LinkedIn, Instagram, TikTok & Facebook.

Tekening van mensen op hun telefoon

8. Instagram update! Tekst toevoegen op je post, meer interactie & een Instagram-kaart

Instagram blijft zich constant ontwikkelen, maar welke nieuwe updates springen eruit? En hoe werken deze nieuwe features precies?

Van direct tekst toevoegen op de foto of video in je post, tot een eigen soundtrack op je persoonlijke profiel. Collega Willemijn van Rossum du Chattel neemt je mee in de belangrijkste updates.

Tekst op post screenshot

9. Ik of wij, u of jij: welke vorm kies je voor je website?

U of jij? Ik of wij? Twijfel je over welke keuze je moet maken voor je website? Je bent niet de enige. Veel ondernemers vinden het moeilijk om deze keuze te maken. Er speelt dan ook van alles mee: voor wie schrijf je, hoe zet je jezelf neer en in welke branche opereer je?

Saskia Maaskant helpt je bij het maken van die keuze, zodat je website niet alleen professioneel oogt, maar ook beter converteert.

Knipsels van verschillende mensen

10. Optimaliseer je e-mailcampagnes met één simpele vraag aan je klant

Vraag jij weleens aan je klanten wat ze van de e-mails van jouw bedrijf vinden? Je antwoord is hoogstwaarschijnlijk ‘nee’: het zal je verbazen hoe weinig er namelijk naar de mening van klanten wordt gekeken.

Een gemiste kans, want klantfeedback is ontzettend belangrijk voor een succesvolle e-mailcampagne! Wil jij aan de slag met het uitvragen van meningen? Kim de Klerk geeft je 3 handige tips.

Klantfeedback verzamelen e-mailcampagnes.

Dit was de top 10 van september 2024. Ben je benieuwd naar de populairste artikelen van andere maanden? Die vind je hier.