Partnercontent

AI zorgt voor nieuwe ontwikkelingen op het gebied van HR- en loonadministratie

0

De invloed van Artificial Intelligence (AI) op verschillende aspecten van ons dagelijks leven wordt steeds groter. Logisch, want we willen het onszelf natuurlijk steeds makkelijker maken. Als we kijken naar de vele processen binnen het bedrijfsleven, dan heeft AI voor de nodige positieve ontwikkelingen gezorgd. Niet alleen als het gaat om snelheid, maar uiteraard ook als we kijken naar een stuk nauwkeurigheid. Een van de ontwikkelingen waarin we zien dat AI enorme vorderingen heeft geboekt en ook vrij breed wordt ingezet, is op het gebied van HR- en loonadministratie. Hoe dit werkt en welke voordelen dit voor zowel de grote als kleine ondernemers heeft, leggen we in dit artikel allemaal uit.

De rol van AI in HR- en loonadministratie

AI heeft de potentie om de manier waarop HR- en loonadministratie worden beheerd volledig te transformeren. Dankzij AI kunnen repetitieve taken, zoals het verwerken van salarissen en het bijhouden van personeelsgegevens, geautomatiseerd worden. Dit leidt niet alleen tot kostenbesparingen, maar ook tot een verbeterde nauwkeurigheid en efficiëntie. Een van de belangrijkste toepassingen van AI in HR- en loonadministratie is het analyseren van grote hoeveelheden data. Door middel van machine learning kan AI patronen en trends identificeren die anders mogelijk over het hoofd gezien zouden worden. Deze inzichten kunnen waardevol zijn bij het nemen van strategische beslissingen op het gebied van personeelsbeheer en -beloning.

Minder fouten

Het doen van salarisadministratie is iets waar al snel een foutje in kan sluipen. Waarom dan niet automatiseren middels AI, waardoor je een groot deel van repeterende taken feilloos kunt laten uitvoeren door een software van bijvoorbeeld BrynQ, waardoor je tijd over hebt voor andere zaken. Naast dat het je als bedrijf tijd en dus ook geld scheelt, komt het ook de foutgevoeligheid in positieve zin ten goede. Deze software is namelijk dusdanig getest, dat de gebruikers ervan veel minder fouten (kunnen) maken, waardoor de nauwkeurigheid en uiteindelijk ook productiviteit omhoog gaat.

Veilige verwerking van gegevens

Binnen iedere organisatie heb je te maken met bedrijfsgevoelige data. Dat geldt dus al helemaal voor de afdeling HR, waar niet alleen alle gegevens van iedereen liggen, maar natuurlijk ook salarissen en soortgelijke zaken worden besproken. Je wilt dus ten koste van alles zorgen dat deze gegevens op een veilige manier kunnen worden verwerkt. Naar aanleiding van het voorbeeld van BrynQ zien we dat zij, na jarenlang onderzoek op het gebied van AI en de integratie daarvan in diverse bedrijfssectoren, in staat zijn om de hoogste normen van gegevensbeveiliging te hanteren. Dit blijkt ook uit hun ISO 27001-certificering. Daarnaast blijven bedrijven zoals BrynQ zich continu verder verbeteren, waardoor niet alleen de veiligheid kan worden gewaarborgd, maar er ook steeds meer innovatieve oplossingen komen voor allerlei verschillende soorten vraagstukken.

Wil jij weten wat een bedrijf als BrynQ voor jouw organisatie kan betekenen? Vraag dan geheel vrijblijvend een demo of adviesgesprek aan en kijk naar de mogelijkheden.