10x populair: GPT-4o, de beste tijden om te posten & nieuwe LinkedIn-functies
Je kunt nu een realtime gesprek voeren met GPT-4o, en ken je de handige functies in Copilot al? Wat zijn dit jaar de beste tijden om te posten op social media? En hoe vermijd je de 10 meestvoorkomende stijlfouten? Dit – en meer – vind je in de top 10 best gelezen Frankwatching-artikelen van de maand mei.
1. Schrijf als een pro: vermijd deze 10 meestvoorkomende stijlfouten
Het Nederlands is een rijke en veelzijdige taal, maar zoals bij elke taal kunnen er gemakkelijk fouten insluipen. Gaby Tenda heeft de 10 meestvoorkomende stijlfouten voor je op een rij gezet mét tips & tools waarmee je ze voorkomt.
2. De beste tijden om te posten op Instagram, TikTok, LinkedIn, Facebook & X in 2024
Sprout Social publiceert elk jaar een onderzoek naar socialmedia-gebruik. Ook dit jaar hebben ze weer het gebruik van meer dan 34.000 Sprout-gebruikers wereldwijd geanalyseerd op hoe goed en slecht hun content heeft gescoord het afgelopen jaar.
Collega Willemijn van Rossum du Chattel neemt je vanuit dit onderzoek mee in de beste tijden om te posten op Instagram, TikTok, LinkedIn, Facebook en X.
3. Voer een realtime gesprek met het nieuwe GPT-4o
Praten met een AI-tool, zitten we daarop te wachten? OpenAI denkt van wel, want vanaf nu kun je met de nieuwe versie van GPT (GPT-4o) realtime gesprekken voeren. De nieuwe versie is ook nog eens veel sneller dan de vorige versies van GPT.
Je kunt GPT-4o bijvoorbeeld inzetten als huiswerkbegeleider, vertaalhulp of verhaaltjes-verteller. Handig? Sanne Bekkema vertelt je er in dit artikel alles over.
4. Copilot: met deze handige functies werk je makkelijker én sneller
We hebben het vaak over ChatGPT. Maar wist je dat Copilot ook vol zit met handige functies die je helpen om makkelijker en sneller te werken? Zo maakt Copilot vergaderen in Microsoft Teams bijvoorbeeld veel eenvoudiger, door discussiepunten samen te vatten en actie-items voor te stellen.
Michiel Brand heeft de handigste functies in Copilot voor je verzameld.
5. Zó herken je AI generated content in teksten
‘In een tijdperk’, ‘bij [merknaam] begrijpen we’, ‘in een wereld waar…’: dit zijn woorden of zinnen die we de laatste tijd vaak tegenkomen. Waar ze vandaan komen? AI-tools.
Handig hoor, die AI-tools die teksten voor je schrijven, maar je moet er toch een beetje voorzichtig mee zijn. En vooral niet alles letterlijk overnemen. AI generated content is namelijk steeds beter te herkennen, Stephanie van Leeuwen legt uit hoe je dit in teksten kunt signaleren.
6. Ken jij deze 7 nieuwe LinkedIn-functies al?
LinkedIn is volop in ontwikkeling en experimenteert met een aantal nieuwe functies. Ook zijn er wat wijzigingen geweest in het gebruik van LinkedIn. Benieuwd naar de nieuwe functies en wijzigingen? Marjolein Bongers heeft een overzicht voor je gemaakt. Handig, dan ben je weer helemaal up-to-date!
7. We hebben geen last van een deeltijdcultuur, maar van een fulltimefetisj
“De 4-daagse werkweek kan ons helpen bij het oplossen van de krapte op de arbeidsmarkt.” Nu denk je misschien: hoe kan minder (lang) werken nu de krapte op de arbeidsmarkt oplossen? Louis Goulmy deelt zijn visie hierop in zijn column.
8. 10 inzichten uit gelekte Google Search API-documenten
Begin mei zijn er per ongeluk duizenden uitgelekte API-documenten uit de Google Search-divisie gedeeld met SEO-guru Rand Fishkin. En die documenten leveren nogal wat inzichten op.
Zo onthullen ze gegevens over de mogelijke werking van Google’s zoekmachine, waarvan een aantal in het verleden altijd ontkracht werden door Googlers. René Andreasi-Bassi deelt de 10 belangrijkste inzichten die je als SEO-specialist of online marketeer goed kunt benutten.
9. Meer mensen bereiken? Deel je content op deze 36 platforms
“Content is key”. Die uitspraak ken je inmiddels wel. Maar wordt het soms niet wat te veel? We proberen uit alle macht te creëren, op trends in te haken en binnen de kaders te werken.
En dan moeten we ons ook nog afvragen of het wel de juiste tone of voice is en hoe het met de doelgroep en het doel van de content zit. Heeft het allemaal wel zin in die enorme oceaan van content die er al bestaat?
Gabriëlla Modderman helpt je graag een handje. In haar artikel gaat ze in op 36 plekken waar je je content zou moeten delen én vertelt ze je hoe je jouw content aan de man brengt.
10. SEO & social media: de gouden combinatie [8 tips]
Social media en SEO vereisen verschillende strategieën, maar ze kunnen elkaar wel heel goed versterken. Social media wordt namelijk steeds vaker gebruikt als zoekmachine en wie weet gaat social search de ‘standaard’ zoekmachines wel vervangen.
Collega Nina Hartman gaat in dit artikel in op de SEO-strategieën die je kunt toepassen voor jouw social media, waardoor je je doelgroep (beter) kunt bereiken en je meer betrokkenheid creëert.
Dit was de top 10 van mei 2024. Ben je benieuwd naar de populairste artikelen van andere maanden? Die vind je hier.