Schrijven

Een sterke over mij-pagina om te zorgen voor dé klik met je klant

0

Je hebt een partner en twee kinderen en woont in Apeldoorn. Je hebt de missie om ‘de wereld een stukje beter te maken’. En je helpt ‘meer impact te genereren’. Nu volgt een chronologische opsomming van je werkervaring. Met een foto van je kantoor erbij. De over mij-pagina op de website van ondernemers is vaak om te huilen, zo saai.

Waarom zou je?

In tegenstelling tot bijvoorbeeld een salespagina op je website, waar je de hoeveelheid clicks en bestellingen kunt meten, is de ROI van je over mij-pagina onduidelijk. Dus waarom zou je daar al je tijd in steken? Daarnaast houden wij Hollanders niet zo van opscheppen. Misschien dat die pagina er daarom vaak zo bekaaid vanaf komt.

Vertrouwen van websitebezoekers

Zoals je in onder andere dit rapport (pdf) kunt lezen, willen bezoekers op je website informatie waardoor ze je gaan vertrouwen. Ze zoeken iets wat je geloofwaardig maakt. De over mij-pagina is, naast je contactpagina en testimonials, de ultieme plek om dit vertrouwen te creëren. Mensen bekijken de over mij-pagina volgens het rapport dan ook vaak.

Door weinig tijd te besteden aan deze pagina mis je de kans om mensen voor je te winnen en dus om van websitebezoekers klanten te maken. Dat is eeuwig zonde.

Twee verhalen

Waar het op neerkomt, is dat je op de over mij-pagina jouw verhaal met dat van je websitebezoekers verweeft. Daardoor gaan ze een klik met je voelen. Vervolgens neem je ze meteen mee naar je beste aanbod.

Stel, ondernemer Anna de Roos is fysiotherapeut. In de buurt van Anna’s praktijk zijn nog drie andere praktijken. Op haar over mij-pagina staan haar methodes en wat foto’s van haar praktijkruimte. Ook beschrijft ze welke opleidingen ze volgde. Dat is het.

over mij-pagina fysiotherapeut

We gaan Anna’s pagina verbeteren. En wel met de volgende punten. (Hierbij plaats ik graag een noot: fysiotherapie is niet mijn vak, dus het kan zijn dat wat ik daar over schrijf, niet helemaal klopt. Het gaat om het idee.)

1. Zorg voor een heldere waardepropositie

Wat krijgt de klant bij jou? Dat is het eerste wat hij of zij wil weten. Maak het concreet en onderscheidend. Gebruik hier dus geen ingewikkeld gepraat. Iets als ‘Ik help vrouwen weer goed in hun vel zitten’, is lekker kort, maar niet echt helder. Want wat doe je dan? Geef je voedingsadvies? Ben je een persoonlijke coach voor sporters? Doe je aan paardentherapie?

Stel je voor dat je op een borrel staat en iemand vraagt wat je doet. Die zin schrijf je op. Anna de fysiotherapeut kan haar over mij-pagina bijvoorbeeld beginnen met:

Ik ben Anna de Roos, een fysiotherapeut gespecialiseerd in manuele therapie. Ik zorg ervoor dat u zo snel mogelijk weer van uw rugklachten af bent.

2. Schets het gedroomde scenario

Hoe ziet het leven voor klanten eruit na een bezoek aan jou? Ga in op hun verlangens en zorg er zo voor dat ze zich begrepen voelen. Dat schept een band. Het helpt om te beginnen met ‘Stel je voor dat…’:

Stel je voor dat je gewoon weer zonder pijn je schoenen aan kunt trekken. Een sprintje kunt trekken voor de trein. En zonder problemen een avondje naar Lenny Kravitz in Paradiso toe kunt gaan.

3. Benoem het verschil

Hoe pak jij de zaken anders aan dan ‘collega’s’? Waar irriteer je je mateloos aan als mensen het hebben over je vak? Wat zou jij willen veranderen op dit gebied en waarom? Door dit te beschrijven, geef je aan dat je verstand van zaken en hart voor je werk hebt. Ook hiermee win je het vertrouwen van websitebezoekers.

Buikspieroefeningen doen, niet te lang achter de computer zitten en ibuprofen innemen: de adviezen die mensen met rugpijn vaak krijgen. Dat is prima, maar rugproblemen ontstaan vaak vanuit de wervelkolom. Dat los je niet op met oefeningen, pillen of een massage. Als manueel therapeut wil ik mensen helpen met duurzame verbeteringen…

4. Deel jouw verhaal

Om toe te lichten hoe je tot dit vak of aanbod kwam, kun je een concrete situatie beschrijven die je verbindt aan jouw visie op je vak. Door je verhaal te lezen, kan de lezer een beter beeld vormen.

Misschien had je nooit een allesbepalende ervaring waardoor je het licht zag en ging doen wat je nu doet, of een heilige why. Maar het helpt natuurlijk wel als je weet waarom je doet wat je doet met je bedrijf. Voor je eigen motivatie en voor je verhaal.

deel je verhaal over mij-pagina

Beschrijf hier iets waar je doelgroep zich in herkent. Misschien maakten ze hetzelfde mee. Of kennen ze iemand die het overkwam. Het hoeft natuurlijk niet per se iets naars en pijnlijks te zijn. Als het ze maar raakt. Dat doe je vooral door beeldende taal te gebruiken. Lees hier een voorbeeld:

Tijdens het laatste stukje van mijn looptraining gebeurde het. Ik liep net lekker een heuveltje in het bos op. Mijn bovenbenen brandden. Ik keek op omdat ik wat geritsel hoorde in een boom. Daardoor zag ik de steen die op mijn pad lag niet. Ik struikelde, verdraaide iets in mijn rug en viel. Met een scherpe pijn in mijn schouder strompelde ik het laatste stukje naar mijn auto. 

Meteen was daar de paniek: ik kan toch wel de run van Egmond lopen volgende week? Nou, dat ging natuurlijk niet. Ik was er een half jaar uit. In deze tijd onderging ik verschillende behandelingen. Maar ik had pas echt baat bij een manueel therapeut. Bij de eerste knakjes voelde het meteen al een stuk beter. Ontdekte ik hem maar eerder!

In die tijd had ik mijn opleidingen bij het CIOS en Fysiotherapie al achter de rug. Ook had ik inmiddels mijn eigen praktijk. Maar na die periode startte ik met de opleiding manuele therapie en sindsdien zie ik hoeveel verschil het maakt voor mijn patiënten.

5. Beschrijf kort je aanbod

In dit onderdeel van de over mij-pagina beschrijf je kort het belangrijkste dat je aanbiedt. De rest staat natuurlijk op je sales- of aanbodpagina, maar door het even te benoemen, zorg je ervoor dat bezoekers verder gaan kijken op je website.

Manuele therapie is bij uitstek geschikt voor het verhelpen van nek-, schouder- en rugklachten. Tijdens uw eerste bezoek start ik met een lichamelijk onderzoek. Ook begin ik in deze sessie met de behandeling. Hiervoor plan ik een uur in. 

6. Sluit af met een call to action

Wat wil je dat bezoekers nu gaan doen? Maak ook dit weer helder en concreet. Sluit bijvoorbeeld af met het volgende:

Boek hier een afspraak voor uw eerste behandeling.

Heb je al deze onderdelen bij elkaar? Zet er dan nog een goede en recente foto van jezelf bij. De over-mij pagina is ervoor om mensen vertrouwen te geven in je bedrijf. Een gezicht doet dit beter dan een gebouw.

Gaf jij je over mij-pagina al een make-over? Hoe pakte je dit aan? Ik ben benieuwd naar je tactiek. Deel je ervaringen in een reactie hieronder!