Social media

Met deze tips haal je alles uit de LinkedIn Video Tab [infographic]

0

Heb jij op LinkedIn al door de Video Tab gescrold? Je vindt deze TikTok-achtige video-feed in de mobiele app. In navolging van andere platforms, is short-form video op LinkedIn dé nieuwe manier om veel zichtbaarheid te genereren. Hoe maak je een opvallende video? Deze tips helpen je op weg. 

Als ik door de video’s scroll, kom ik op dit moment voornamelijk snippets uit podcasts of langere video’s tegen. Die video’s houden nog niet echt m’n aandacht vast.

Maar misschien is dat niet zo gek. De Video Tab op LinkedIn is nieuw, en short form-video’s maken voor een zakelijk platform is misschien even wennen. Volgens LinkedIn-expert en Frankwatching-trainer Trudy Pannekeet is short-form video op LinkedIn echt iets om mee aan de slag te gaan in het komende jaar.

Dat korte video’s plaatsen op LinkedIn de moeite waard is, blijkt ook uit onderzoek van marketing-expert Caroline Giegerich. Zo genereren video’s op LinkedIn maar liefst 3 keer zoveel bereik ten opzichte van geschreven posts. Vooral video’s korter dan 5 minuten, die tussen 9 en 11 uur ‘s ochtends geplaatst worden én waarbij in de camera gekeken wordt, presteren goed.

Basisregels voor korte video’s op LinkedIn

Gelukkig is LinkedIn de beroerdste niet, en delen ook zij handige tips om alles uit de nieuwe video-feature te halen. Om te beginnen een paar belangrijke basisregels:

  • Houd het kort (maar niet té kort). Video’s van minimaal 15 seconden, maar onder de 2 minuten, houden de aandacht van de kijker het beste vast.
  • De video hoeft niet exclusief voor LinkedIn te zijn. Werkgerelateerde video’s die je plaatst op andere platforms (Instagram, TikTok, YouTube), doen het op LinkedIn waarschijnlijk ook goed.
  • Schrijf een sterke begeleidende post van minimaal 50 woorden. Hierin deel je context en een paar belangrijke takeaways uit de video.

Een video zonder begeleidende tekst, werkt volgens LinkedIn echt niet. Net als te promotionele content.

Wil je scoren met je video, dan is het onder andere belangrijk dat je verticaal filmt (9:16), dat het geluid goed is en dat je in je video opzichzelfstaande kennis deelt. Voor alle video’s op social media geldt wat mij betreft trouwens ook: vergeet de ondertiteling niet, voor mensen die zonder geluid kijken.

Ook adviseert LinkedIn om op zoek te gaan naar een aantrekkelijk haakje om het publiek te trekken. En hen aan te moedigen hun gedachten te delen. Verder kan kantoorhumor goed werken (zo ondervonden wij ook zelf).

Benieuwd naar alle tips? Je vindt ze in onderstaande infographic, die socialmedia-expert Matt Navarra deelde op Threads. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

 

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Hierin bespreken we elke keer een relevante infographic.