Producten & Diensten

SAP breidt AI-assistent Joule uit met intelligente ‘agents’

SAP

SAP breidt de AI-capaciteiten van zijn copilot Joule fors uit, met nieuwe functies. Deze vernieuwingen integreren AI diep in zakelijke processen en bieden ontwikkelaars meer tools om te innoveren. Dat maakte het bedrijf op het evenement SAP TechEd 2024 bekend.

Een van de belangrijkste toevoegingen aan Joule zijn de zogenaamde ‘AI-agents’. Dit zijn intelligente assistenten die bedrijven helpen bij het uitvoeren van complexe taken, zoals het automatiseren van werkprocessen in afdelingen als financiën en supplychainmanagement.

Deze AI-agenten kunnen zelfstandig acties ondernemen en workflows optimaliseren, waardoor de efficiëntie van zakelijke operaties toeneemt. Tijdens de demonstratie op TechEd toonde SAP praktijkvoorbeelden waarin de AI-agenten succesvol werden ingezet bij geschillenbeheer en financieel beheer. Hierbij werd duidelijk hoe de agents bijvoorbeeld onjuiste facturen of dubbele betalingen automatisch kunnen opsporen en corrigeren.

SAP Knowledge Graph
Een andere belangrijke vernieuwing is de introductie van de SAP Knowledge Graph. Deze tool biedt ontwikkelaars meer context rondom de grote hoeveelheden data die SAP-systemen verwerken. Door de koppeling van gegevens aan hun zakelijke context kunnen bedrijven beter gefundeerde beslissingen nemen en worden handmatige modellen voor dataverwerking grotendeels overbodig gemaakt. SAP verwacht dat de eerste versie van deze tool begin 2025 beschikbaar komt.

Innovatie voor ontwikkelaars
Om ontwikkelaars beter te ondersteunen, heeft SAP ook nieuwe AI-tools binnen SAP Build gelanceerd. Dit platform biedt mogelijkheden om automatisch code en documentatie te genereren met behulp van generatieve AI. De nieuwe Extensibility Wizard maakt het daarnaast eenvoudiger voor ontwikkelaars om op maat gemaakte applicaties te bouwen die naadloos binnen het SAP S/4HANA Cloud-ecosysteem functioneren.

Ondersteuning en opleiding
Naast de technologische updates benadrukt SAP het belang van continue ondersteuning voor ontwikkelaars wereldwijd. Het bedrijf heeft aangekondigd tegen 2025 twee miljoen mensen op te leiden, met speciale aandacht voor AI-gerelateerde vaardigheden. Hiervoor biedt SAP diverse cursussen, variërend van technische trainingen tot ethiek in AI. Op die manier kunnen zowel beginners als gevorderden de vaardigheden ontwikkelen die nodig zijn in een AI-gedreven toekomst.

“Met de nieuwe ontwikkelingen die we vandaag presenteren kunnen onze klanten AI, data en nieuwe technologieën slimmer inzetten en daarmee sneller groeien”, zegt Muhammad Alam, lid van de Raad van Bestuur van SAP, SAP Product Engineering. “De AI-innovaties die we op TechEd introduceren vernieuwen de samenwerking tussen mens en AI. Deze zal de manier waarop bedrijven werken drastisch veranderen.”

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


0
0
0
0