Bedrijven & Organisaties

Dassault Systèmes ondertekent AI-pact voor innovatie en ethisch gebruik van AI in Europa

Dassault Systemes

Dassault Systèmes heeft het AI Pact van de Europese Commissie ondertekend, een initiatief om best practices vast te stellen en de risico’s van kunstmatige intelligentie in Europa te beperken. Dit pact helpt de industrie waarde te creëren binnen de richtlijnen van de EU. Met deze ondertekening benadrukt Dassault Systèmes zijn toewijding aan innovatie en ethisch AI-gebruik, in lijn met de Europese AI Act.

Bedrijven die het AI Pact ondertekenen, verplichten zich tot concrete acties. Dit omvat het ontwikkelen van een governance-strategie voor AI-gebruik, het in kaart brengen van betrouwbare AI-systemen die worden ingezet in risicovolle sectoren, en het trainen van medewerkers in verantwoord AI-gebruik.

“Al 40 jaar werken we samen met onze klanten om een wetenschappelijke weergave van de wereld te creëren. Dat doen we door AI, modellering en simulatie te combineren in virtual-twinervaringen. Dit heeft geleid tot belangrijke vooruitgang in duurzame industriële innovatie, terwijl we de belangrijkste concurrentietroef van onze klanten beschermen: hun intellectueel eigendom (IP)”, aldus Pascal Daloz, CEO van Dassault Systèmes.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


0
0
0
0