Producten & Diensten

Brandtech lanceert eerste ethische Gen AI-oplossing

BrandTech Group

Nieuwe Bias-Breaker-technologie bestrijdt vooroordelen in AI

De Brandtech Group introduceert het eerste Ethical Gen AI-pakket, met de revolutionaire “Bias Breaker”-technologie om vooroordelen in generatieve AI-beelden aan te pakken. Dit initiatief bevordert ethisch AI-gebruik door vooringenomenheid te corrigeren en inclusiviteit in beeldgeneratie te waarborgen.

Onderzoek toont vooroordelen in AI-modellen
Brandtech’s eigen onderzoek toonde aan dat AI-modellen bij het verzoek om een afbeelding van “een CEO” in 98-100% van de gevallen mannen laten zien, terwijl vrouwen 28% van de C-suite functies bekleden en 10,4% van de Fortune 500-CEO’s vrouw is. Bias Breaker lost dit probleem op door automatisch diversiteitselementen zoals leeftijd, geslacht en ras toe te voegen, wat zorgt voor een meer inclusieve beeldvorming.

Bias Breaker is geïntegreerd in Pencil, Brandtech’s toonaangevende generatieve AI-marketingplatform, dat sinds 2018 meer dan 1 miljoen advertenties heeft gegenereerd voor 5.000+ merken. De technologie speelt een cruciale rol in het creëren van diverse en inclusieve advertenties voor bedrijven wereldwijd.

Templates en sprint sessies
Naast Bias Breaker biedt Brandtech een gratis blauwdruk voor het opstellen van een ethisch AI-beleid en ethische sprintsessies via hun consultingteams, die klanten begeleiden bij verantwoord AI-gebruik.

Rebecca Sykes, Head of Emerging Technology, zegt: “We dragen de verantwoordelijkheid om ethisch leiderschap in AI te tonen en bedrijven te helpen transparant en verantwoordelijk om te gaan met Gen AI.”

Samenwerking voor best practices in ethisch AI-gebruik
Brandtech werkt nauw samen met hun klanten om best practices voor ethisch AI-gebruik te ontwikkelen. Door uitgebreide samenwerking met hun Gen AI-teams en multiculturele adviesbureau InKroud, helpen ze bedrijven bij het opzetten van transparante, inclusieve AI-strategieën. Deze strategieën worden versterkt door praktische tools zoals ethische sprintsessies en maatwerkoplossingen die klanten ondersteunen bij de verantwoorde inzet van generatieve AI.

David Jones, oprichter en CEO van Brandtech, zegt: “Toen sociale media hun intrede deden, zag niemand de negatieve problemen aankomen. Met Gen AI hebben we de mogelijkheid om vooruit te lopen, in plaats van achteraf alleen maar te reageren. Bekki, Tyra en de Gen AI-teams hebben uitgebreid met onze klanten samengewerkt om best practices te creëren en voorop te lopen in de markt.”

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


0
0
0
0