Producten & Diensten

Social app Klup ontvangt Internationale erkenning in strijd tegen eenzaamheid

Klup

Social scale-up Klup wint in aanloop naar Week tegen Eenzaamheid SilverEco & Ageing Well International Jury Award in Cannes

De Nederlandse social scale-up Klup heeft tijdens het SilverEco & Ageing Well International Festival de jury award gewonnen in de categorie ‘Fight Against Isolation’. De jury prijst de effectieve oplossing tegen eenzaamheid en het persoonlijke verhaal van co-founder Michelle Wolters. Haar verhaal en missie met Klup heeft echt het hart van de jury geraakt. In aanloop naar de Landelijke Week tegen Eenzaamheid is dit een mooie erkenning en stimulans om nog meer 50-plussers in Nederland te verbinden.

De SilverEco & Ageing Well Awards (op 16 en 17 september), bekend om het erkennen van de meest baanbrekende oplossingen voor vergrijzing en welzijn, werden ook dit jaar georganiseerd in Cannes, Frankrijk. In het bekende Palais de Festival (bekend van het jaarlijkse filmfestival) komen verschilmakers binnen de ‘aging’ industrie samen. Klup werd geselecteerd uit een breed scala aan internationale kandidaten in de categorie ‘Fight Against Isolation’. De geselecteerde kandidaten pitchten ieder hun oplossing om de eenzaamheid onder ouderen te verminderen. De persoonlijke pitch van Michelle Wolters maakte indruk op de jury – ‘You really touched our hearts’ – en leidde tot deze internationale erkenning.

“Vanuit een persoonlijke ervaring zijn Michiel en ik Klup gestart en merken we dagelijks dat we écht het verschil maken in het leven van onze kluppers. Het is geweldig dat onze oplossing en sociale missie internationaal wordt erkend door specialisten uit de Aging industrie.” Aldus Michelle Wolters, co founder van Klup

Impactvolle en duurzame oplossing tegen eenzaamheid
Klup is een volledig community gedreven social app, gericht op actieve 50-plussers. Wekelijks organiseren leden (kluppers) zelf 600+ activiteiten en ontstaan er duizenden ontmoetingen. Sinds het ontstaan van Klup in 2016 zijn er al meer dan 380.000 connecties ontstaan en bijna 87.000 activiteiten georganiseerd via het platform. Deze faciliterende aanpak zorgt uiteindelijk voor een impactvolle en duurzame oplossing tegen eenzaamheid, waarbij techniek de verbindende factor is. Doordat Klup zich met name richt op 50- tot 70-jarigen is het een preventieve oplossing tegen eenzaamheid op latere leeftijd met de daarbij horende problematiek.

Vanuit een sociaal isolement naar duizenden nieuwe vrienden
Corrie (58) uit Ter Aar raakte een aantal jaar geleden vanwege een ski-ongeluk in een sociaal isolement en arbeidsongeschikt. Ze zat niet lekker in haar vel als alleenstaande vijftiger en kwam bij toeval Klup tegen. In de zomer van 2020 heeft ze zich aangemeld en daarna is haar leven totaal veranderd.

Ze viel 30 kilo af, ontmoette duizenden andere vijftigplussers en heeft inmiddels ruim 450 activiteiten georganiseerd. Met haar activiteiten heeft ze door de jaren heen al duizenden mensen heel blij gemaakt en dat doet ze iedere week met veel plezier. Als kers op de taart heeft ze ook nog eens een nieuwe liefde gevonden via Klup.

*Naast Corrie delen talloze leden graag hun persoonlijke verhaal

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


0
0
0
0