Bedrijven & Organisaties

Clarity lanceert Intelligence Unit voor B2B-bedrijven

Clarity

Wereldwijd online marketing- en communicatiebureau Clarity lanceert vandaag een nieuwe Intelligence Unit. Dit team biedt de data, inzichten en tools die nodig zijn om merkbekendheid efficiënter op te bouwen en een positie als marktleider te helpen claimen.

Volgens recent eigen onderzoek van Clarity heeft 70% van de B2B-marktleiders het afgelopen jaar zijn marktaandeel – en daarmee hun voorsprong op de concurrentie – weten te vergroten (1). In het huidige en onzekere economische klimaat trekken kopers eerder naar de veiligste keuze – marktleiders – waardoor de druk op challengers toeneemt.

De snelheid van marktveranderingen neemt überhaupt toe – alleen al in 2023 met 33%. Daarbij geeft 52% van de bedrijven aan dat ze niet zijn voorbereid op toekomstige uitdagingen. Om hen daarin te ondersteunen, biedt de Intelligence Unit van Clarity bruikbare, datagedreven strategieën voor CMO’s en marketingleiders bij B2B-organisaties, waarmee ze onzekerheid kunnen omzetten in kansen. De kernmissie van de Intelligence Unit: merken zelfs in de meest onvoorspelbare omgevingen aantrekkelijk maken.

Het team bestaat uit experts met ruim 30 jaar ervaring in marketing, communicatie, onderzoek en public affairs. De Intelligence Unit wordt vanuit Londen aangevoerd door Michael Gonzalez, Senior Vice President Corporate Strategy, en Till Sommer, Vice President Policy & Public Affairs.

De Intelligence Unit is inzetbaar in uiteenlopende sectoren, waaronder technologie, gezondheidszorg, transport, zakelijke dienstverlening en cybersecurity. De maatwerkdiensten van de Intelligence Unit zijn gebaseerd op diepgaande expertise in corporate communicatie, wet- en regelgeving en doelgroeponderzoek, en zijn ontworpen om de complexe uitdagingen van organisaties om te zetten in groeikansen en marktleiderschap. Belangrijke diensten zijn onder meer de ontwikkeling en testing van messaging, visie-ontwikkeling, reputatierapportages, doelgroepmapping, merkaudits en media- en public affairs-coaching.

Clarity’s Intelligence Unit zet in hun werk datagedreven besluitvorming en tastbare resultaten centraal. Slechte besluitvorming kan bedrijven immers tot wel 3% van hun winst kosten en aan slechte data hangt een jaarlijks prijskaartje van gemiddeld $12,9 miljoen.

Michael Gonzalez: “De C-suite wordt tegenwoordig geconfronteerd met snelle veranderingen en een wildgroei aan desinformatie die het steeds moeilijker maken om een duidelijke koers uit te stippelen. Datagedreven inzichten zijn essentieel om door de ruis te kijken en leiders in staat te stellen strategische beslissingen te nemen die veerkracht en concurrentievoordeel vergroten. Clarity’s Intelligence Unit stelt deze inzichten centraal en helpt leiders zo om door de onzekerheid van de markt te navigeren en kansen te benutten wanneer ze opkomen.”

Rachel Gilley, CEO van Clarity: “Bedrijven hebben een betrouwbare partner nodig die hen helpt op veranderingen te anticiperen en met vertrouwen weloverwogen beslissingen te nemen. Iedere vorm van communicatie moet vandaag de dag worden ondersteund door bewijs. De lancering van onze Intelligence Unit is een directe reactie op de vraag die we hebben gezien in ons klantenportfolio naar een holistisch beeld van het marktlandschap, waarbij datagedreven inzichten worden gebruikt om klanten te begeleiden naar duurzame groei en een sterkere reputatie. Door een databenadering te omarmen, kunnen leiders niet alleen zakelijke risico’s beperken maar ook het initiatief nemen in hun respectieve markten, waarbij wij als bureau strategische aanbevelingen verzorgen en campagnes activeren met tastbare impact.”

(1) Methodologie

Uit het Magic Quadrant van Gartner zijn willekeurig 20 sectoren geselecteerd voor een diverse vertegenwoordiging over het B2B-landschap. Dit om selectiebias te verminderen en brede toepasbaarheid te bieden. Met behulp van Clarity’s Share of Search-tool, geïntegreerd met de Google Ads API, is de Share of Search voor merken in deze sectoren gemeten over de afgelopen 12 maanden. Share of Search staat bekend om een correlatie met marktaandeel en biedt een betrouwbare maatstaf voor deze analyse.

Middels een Share of Search-vergelijking van 12 maanden geleden en nu, zijn veranderingen in marktleiderschap over het afgelopen jaar beoordeeld. Gemiddeld ervoeren marktleiders een stijging van 4,8%, met een significante stijging van 8,4% in 14 van de 20 sectoren waar een algemene stijging zichtbaar was.

N.B. De conclusies zijn gebaseerd op eerder onderzoek dat Share of Search koppelt aan marktaandeel, met name in B2B-sectoren. Hoewel er geen directe data over marktaandeel is geanalyseerd, is dankzij de sterke correlatie met Share of Search een stijging in marktaandeel af te leiden. Let wel, Share of Search is een sterke indicator maar geen absolute maatstaf voor marktaandeel. Andere factoren kunnen de resultaten beïnvloeden, en hoewel onze bevindingen breed toepasbaar zijn in B2B-sectoren, kunnen uitzonderingen niet worden uitgesloten.

Over Clarity
Clarity is een wereldwijd online marketing- en communicatiebureau. We versterken de reputatie en bedrijfsgroei voor visionaire bedrijven.

Met kantoren in Londen, Cornwall, New York, Californië, Amsterdam en Sydney en een nog breder netwerk van gelijkgestemde partners, levert onze aanpak hands-on senior expertise voor iedere klant.

Dankzij ons “Now, Near, Next”-framework kan Clarity snel en effectief bijdragen aan iedere groeifase van een organisatie, waarbij we de juiste tactieken op het juiste moment inzetten voor maximale impact.

 

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


0
0
0
0