Producten & Diensten

Zoom smart name tags verbeteren betrokkenheid en inclusie in Zoom Meetings

Zoom

Zoom lanceert de publieke beta van ‘smart name tags’, die de betrokkenheid en inclusie verbeteren in Zoom Meetings. De slimme naambadges zijn beschikbaar voor Zoom Rooms en geven met behulp van AI de deelnemers binnen de Zoom Room een label met hun naam. Zo kunnen virtuele deelnemers gemakkelijk zien wie zich in de fysieke ruimte bevindt.

Voordelen van smart name tags zijn onder meer:
– Inclusiever: dankzij de smart name tags kunnen deelnemers op ieder moment gemakkelijk zien wie er fysiek in de ruimte is. Dit maakt virtuele communicatie persoonlijker en inclusiever. Deze feature helpt deelnemers op afstand en fysieke aanwezigen zich meer verbonden te voelen, waardoor de barrières die vaak bestaan in vergaderingen met verspreide teams worden doorbroken.
– Gebruiksvriendelijk: smart name tags maken gebruik van AI om automatisch deelnemers in een Zoom Room te herkennen. Gebruikers kunnen kiezen voor automatische herkenning of handmatig hun naambadges toevoegen, zodat iedereen gezien en betrokken wordt in het gesprek.
– Betere dynamiek: smart name tags zorgen voor meer betrokkenheid en dynamiek tijdens vergaderingen. Vooral wanneer teams elkaar voor het eerst ontmoeten of wanneer externe partijen samenwerken, helpen de badges snel te verbinden en samen te werken.

Smart name tags moeten worden ingeschakeld via de beheerdersinstellingen. Individuele gebruikers kunnen zich dan inschrijven en toestemming geven via hun profiel, waardoor hun naambadge automatisch wordt weergegeven in de videofeed van de Zoom Room. De naambadges kunnen ook bewerkt worden.

Zoom innoveert de flexibele werkplek
De introductie van Zoom Rooms smart name tags is de nieuwste innovatie van Zoom gericht op het verbeteren van de flexibele werkervaring. 95% van leidinggevenden geeft aan dat hun organisatie de afgelopen twee jaar flexibeler is geworden en 82% heeft plannen om deze de komende twee jaar flexibeler te maken. Zoom zet daarom in op innovaties die een flexibele werkervaring ondersteunen. Aan de basis van deze innovaties staat Zoom Spaces, ontworpen om kostenefficiënt wereldwijd verspreide teams te ondersteunen bij inclusieve samenwerking.

Zoom Spaces biedt een uitgebreide suite van tools die kunnen worden aangepast aan de individuele behoeften van elk bedrijf.

– Zoom Rooms: De aanpasbare Zoom Rooms transformeren samenwerking in iedere ruimte met HD-videocommunicatie voor zowel fysieke als externe deelnemers. Per FY2025 zijn meer dan twee miljoen licenties voor Zoom Rooms uitgegeven. Zoom Rooms vereenvoudigen o.a. het starten van vergaderingen, het boeken van vergaderruimtes en het delen van content, zodat elke vergadering optimaal productief is.
– Zoom Rooms intelligent director: Deze functie maakt gebruik van meerdere camera’s en AI om deelnemers in een Zoom Room optimaal in beeld te brengen. Externe deelnemers kunnen hierdoor zelfs in grote vergaderruimtes iedere persoon duidelijker zien, voor meer betrokkenheid tijdens vergaderingen.
– Workspace Reservation: Werknemers kunnen gemakkelijk werkplekken reserveren, zowel vooraf als bij aankomst op kantoor, of het nu gaat om een open bureauplek of een gepersonaliseerde werkplek met door Zoom-ondersteunde apparaten. Workplace Reservation kan ook bepaalde kantoorwerkdagen of specifieke bureaus aanbevelen op basis van de locatie van de andere collega’s in hetzelfde gebouw om de samenwerking te bevorderen.
– Zoom Visitor Management: Gebruikers die gasten op kantoor willen ontvangen, kunnen de gastervaring vereenvoudigen met intuïtieve workflows voor het uitnodigen van bezoekers, inclusief de mogelijkheid om meldingen te ontvangen en het afdrukken van badges te starten bij hun aankomst. Werknemers kunnen ook een werkruimte voor gasten reserveren voor een soepel en professioneel bezoek.

Deze oplossingen voor bedrijven stellen teams in staat om tijdens hun dag soepel over te schakelen van thuiswerkplek naar werken onderweg naar kantoorwerkplek. Zoom Spaces integreert naadloos met Zoom Workplace, het AI-gedreven open samenwerkingsplatform van Zoom.

Naarmate de werkplek blijft evolueren, onderscheidt Zoom Spaces zich als een cruciale tool voor de toekomst van werk. Door uitgebreide, flexibele oplossingen te bieden die zowel aan huidige behoeften als aan toekomstige trends voldoen, stelt Zoom Spaces bedrijven in staat om een meer verbonden, productieve en inclusieve werkomgeving te creëren.

Over Zoom
Zoom maakt via één enkel platform grenzeloze menselijke verbinding mogelijk. Zoom Workplace — een AI-gedreven, open samenwerkingsplatform dat is ontworpen voor de moderne wereld van werk — stroomlijnt communicatie, verhoogt de medewerkersbetrokkenheid, versterkt de productiviteit, optimaliseert fysieke meetings en biedt flexibiliteit met behulp van externe apps en integraties. Zoom Workplace wordt aangedreven door Zoom AI Companion en bevat oplossingen voor samenwerking zoals Meetings, Team Chat, Phone, Scheduler, Whiteboard, Spaces en Workvivo. In combinatie met Zoom Workplace zorgen zakelijke diensten voor sales, marketing en klantenservice (waaronder Zoom Contact Center) voor sterkere klantrelaties gedurende de gehele klantcyclus. Zoom is opgericht in 2011 en beursgenoteerd (NASDAQ:ZM). Het hoofdkantoor is gevestigd in San Jose, Californië.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


0
0
0
0