Onderzoek & Trends

UEFA Euro 2024 voetbalwedstrijden beïnvloeden het internetverkeer

Cloudflare

Voetbal is de populairste sport ter wereld, met zo’n 3,5 miljard fans. Op 14 juni begon het UEFA Euro 2024 voetbaltoernooi dat nog tot 14 juli duurt.

Hoeveel invloed heeft dit toernooi op het internetverkeer in de landen waarvan de nationale teams spelen? Dat heeft Cloudflare onderzocht tijdens de poulewedstrijden via datacenters in 320 steden in de wereld.

Ze ontdekten dat het verkeer gemiddeld met 6% daalde tijdens wedstrijden in de Europese landen, waarvan de nationale teams aan het toernooi deelnamen. In Nederland daalde het internetverkeer tijdens de eerste wedstrijd tegen Polen zelfs met maar liefst 18%!

Ondanks de populariteit van onlinediensten, zoals apps voor livescores, sportnieuwssites die in realtime elke wedstrijd bijhouden, en gokdiensten met nieuwe visuele hulpmiddelen en statistieken, leidt een wedstrijd van het nationale team dus de aandacht flink af van het internet.

Cloudflare blijft de internettrends voor UEFA Euro 2024 tijdens het gehele toernooi volgen. Op basis daarvan publiceert het bedrijf de komende weken regelmatig updates over de wedstrijden en hun impact op het internetverkeer in de landen waarvan de nationale teams die dag spelen.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


0
0
0
0