Gespot

Hyves Hitradio: Radiostation met ‘social touch’

0

Met Hyves Hitradio kun je naar nummers luisteren die zijn afgestemd op jouw muziekvoorkeuren. Commercieel directeur Remco Bos vertelt.

Wat is Hyves Hitradio?

“Hyves heeft een radiostation gelanceerd: Hyves Hitradio. Het is een geïntegreerde player op de website van het sociale netwerk. Hyvers kunnen per week de speellijst beïnvloeden door nummers te respecteren. Ook kunnen ze de tracks van commentaar voorzien, waardoor het een sociale laag krijg. Sky Radio en Radio Veronica stellen de playlist samen op, op basis van de muziekvoorkeuren van de Hyver. Hyvers praten veel over muziek, dus kunnen we vrij goed inschatten waar ze warm voor draaien. Elke week wordt de lijst ververst en nog beter afgestemd op de muziekvoorkeuren van de Hyver. Hyves Hitradio wordt niet onderbroken door reclames. Bij het opstarten van de player is een preroll en een banner te zien van een van de sponsors. De launching partner is Vodafone.”

Waarom dit initiatief?

“De radioplayer past binnen de contentstrategie die Hyves recent heeft gekozen. Hyves wil mensen met elkaar verbinden en muziek is daarvoor bij uitstek geschikt, het is een van de meest besproken onderwerpen. Hyves werkt al nauw samen met diverse artiesten. Hyves Hitradio is een mooie aanvulling op wat het biedt als contentnetwerk met nieuws, sport en entertainment als belangrijkste pijlers. De Sky Radio Group is als zusterbedrijf binnen TMG de meest logische samenwerkingspartner.”

Hoe werkt Hyves Hitradio?

“Als je inlogt op Hyves.nl zie je rechts onderin een button met Radio, daar kun je op klikken en dat verschijnt de player. Je kunt een track respecteren en van commentaar voorzien. Je ziet meteen wie dezelfde smaak hebben als jij. Uitzetten kan overigens ook door op het kruisje te klikken.”

Wat zijn de facts?

“Hyves Hitradio is gisteren gelanceerd, dus de cijfers zijn nog niet representatief. Men lijkt positief. De preroll en de banner moeten gaan zorgen voor inkomsten.”

Wie is er betrokken bij Hyves Hitradio?

“Projectleider van Hyves Hitradio is commercieel directeur Remco Bos, vanuit het development team is product manager Jasper Wognum verantwoordelijk en natuurlijk de betrokkenen bij de Sky Radio Group die de playlists samenstellen.”