Infographic

Het belang van jouw online reputatie [infographic]

0

Deze week in de serie Infographic Day: het belang van de online reputatie. Via social media is het eenvoudig om online je mening of visie over een merk, product of persoon te delen met anderen. Het is dus voor organisaties van belang om de reputatie van hun producten of diensten te monitoren. Maar dat geldt ook voor jou als individu!

Onze online reputatie is voor ons allemaal van belang, bijvoorbeeld wanneer we solliciteren naar een (nieuwe) baan. De onderstaande infographic van KBSD laat het belang van online reputatie zien en toont hoe anderen naar jouw online profielen en naar gepubliceerde informatie over jou kijken.

Het gaat volgens de makers bij online reputatie niet om wat je online hebt geplaatst, maar over het hoe, waar en wanneer je content online hebt gepubliceerd. En niet te vergeten: wat anderen online over je zeggen! Belangrijke bronnen voor organisaties die ze gebruiken bij het rekruteren van personeel zijn persoonlijke websites, weblogs, zoekmachines en social media. Uit de infographic blijkt dat bijna de helft van de HR-professionals refereert naar een persoonlijke website om te beslissen of ze je wel of niet aannemen. En ruim drie kwart (78 procent) gebruikt zoekmachines om meer over de sollicitanten te weten te komen. Social media worden door 63 procent van de recruiters gebruikt als informatiebron.

Wat kun je nu zelf doen om te zorgen voor een positieve online reputatie? KBSD geeft in de visualisatie een aantal tips op het gebied van zoekmachineresultaten, het online publiceren van informatie en het checken van social media. Klik op de afbeelding om de infographic in het groot te bekijken.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen.