Online marketing

BloggersBox

0

[[image:bloggersbox.jpg::right:1]]Deze week een ongelooflijke lange lijst van interessante aankondigingen voor nieuwe evenementen, lanceringen en campagnes. Een bruisende tijd dus ook een bruisende lijst. met volop nieuwe initiatieven en bijeenkomsten!

Total update on the future of television!

12 maart 2006 

[[image:futuretv.jpg::left:1]]"De manier waarop televisie nu nog wordt geproduceerd, gedistribueerd en geconsumeerd, verandert in een razend tempo…. Sneller waarschijnlijk dan een groot aantal partijen denken die nu nog geld verdienen aan het huidige tv-landschap. Consumenten gaan meer en meer on demand (wanneer ze het zelf willen) content consumeren met Tivo-achtige apparaten en via digitale kanalen. En inmiddels weten we dat dit ten koste zal gaan van het kijken naar commercials. Verder wordt tv content niet alleen meer bekeken op de bank, maar ook op mobiele telefoons, achter de computer en op de Ipod.

Maar wat gaat er nu precies gebeuren en veranderen voor de adverteerder en consument? Reserveer in uw agenda: donderdag 23 maart, ontvangst in de Passenger Terminal Amsterdam om 18:00, aanvang 19:00 tot 22.30 uur incl. hapjes en drankjes. Onder de sprekers enkele zeer ervaren televisiemensen! 

  • Dick van der Graaf (Commercieel Directeur Endemol Nederland)
  • Michiel Dieperink (Brand Programming Director TBWA\Brand Experience Company)
  • Hein Barnhoorn (Marketing Manager Chello Media)
  • Robert Rutten (Media Bridges)
  • Beer Flik (Managing Director/Partner Dynamic Zone en initiatiefnemer en projectleider van Broadband Vital Advertisers, een project voor de bond van adverteerders)"

Weblognetwerk DutchDirections gaat live

 11 maart 2006

"Vandaag is Dutch Directions officiëel van start gegaan tijdens de uitreiking van de Dutch Bloggies in het Museum voor Communicatie in Den Haag. Dutch Directions is het eerste onafhankelijke Nederlands/Vlaamse weblognetwerk. Dit betekent zoveel als dat Dutch Directions webloggers samenbrengt, een startpunt vorm voor liefhebbers van weblogs van hoge kwaliteit en een community wil zijn van mensen met een passie voor webloggen. Onze kersverse website die je kunt vinden op https://dutchdirections.nl/ vormt een knooppunt tussen alle weblogs die zich bij ons hebben aangesloten. Op dit moment zijn al 29 weblogs lid van het netwerk. Deze weblogs hebben zich bij ons aangesloten na een eerste uitnodigingsronde waarbij wij zelf een lijst samenstelden met weblogs waar we graag mee zouden starten. Twee derde van het aantal weblogs dat wij uitnodigden besloot zich bij ons aan te sluiten en diverse webloggers hebben ons reeds benaderd met de vraag hoe zij lid kunnen worden. Dit geeft aan dat er een ruim draagvlak is voor een weblognetwerk in Nederland.

[[image:dutchdirections.jpg::center:1]]

In de nabije toekomst zal het aantal leden verder groeien. Binnen nu en een paar weken zal Dutch Directions een eerste 24-urige inschrijfronde houden waarbij webloggers hun site kunnen aanmelden voor eventuele opname in het netwerk. Wanneer je hier interesse in hebt raden we je aan onze website nauwlettend in de gaten te houden. We zullen de inschrijfronde hier ruim vooraf aankondigen. Als je wilt weten wat de basiseisen zijn voor toelating tot het Dutch Directions netwerk verwijzen we je graag naar onze website. Behalve deze eisen zal er een oordeel gegeven worden door alle leden van het netwerk dat uiteindelijk zal leiden tot toelating dan wel afwijzing. Ben jij met liefde bezig met je weblog, schrijf je inhoud die boven de grijze massa uitspringt en doe je dit met respect? Dan zul je zeker worden toegelaten! Of je weblog nu landelijke bekendheid geniet of je slechts een handjevol bezoekers per dag ontvangt zal geen enkel verschil maken. Meld je dus zeker aan tijdens de eersteinschrijfronde als onze filosofie je aanspreekt."

AMIS Weblog: meer dan 1 miljoen hits

9 maart 2006

"De AMIS Technology Weblog (https://technology.amis.nl/blog) bereikte op 1 maart 2006 de mijlpaal van 1 miljoen hits. Dat wil zeggen dat iemand, ergens ter wereld, voor de 1.000.000ste keer een artikel op de AMIS Weblog raadpleegde. Op de weblog schrijven de technisch specialisten van AMIS over hun werk met en onderzoek naar Oracle en Java/J2EE technologie. Een weblog is een goedkope, snelle manier voor bedrijven om hun kennismanagement strategisch te ondersteunen. Omdat een weblog op eenvoudige wijze kennismanagement over de grenzen van een bedrijf heen trekt. Het is in het overweldigende digitale kennisaanbod wereldwijd niet alleen de kunst om bezoekers te trekken, maar vooral om hen te (blijven) boeien. AMIS is daar wonderwel in geslaagd. Sinds de introductie van haar Technology weblog, kortweg blog, in juli 2004 hebben 35 verschillende medewerkers zo’n 650 artikelen gepubliceerd. Het gemiddelde van negen publicaties per week blijft bezoekers uit alle delen van de wereld trekken.

Per dag trekt de blog zo’n 3.000 lezers, met name uit de Verenigde Staten, Engeland, India, Finland, Duitsland en Nederland. Ook de voormalige Oostbloklanden zijn enthousiaste, trouwe lezers. Met name opinieleiders, product managers en specialisten van prominente spelers op het gebied van Oracle en Java – zoals The Server Side, Oracle Corporation, JBoss, Adobe/Macromedia en het Spring Framework – weten de weg naar de AMIS weblog te vinden. Op de blog staan verslagen van professionals van AMIS over projecten, resultaten van onderzoek, conclusies van workshops en interne Kennis Centrum sessies en conferenties die zijn bezocht. De artikelen bevatten vaak codevoorbeelden of zelfs mini-applicaties die kunnen worden gedownload en toegepast door ontwikkelaars in hun eigen projecten.

De blog past in wat AMIS aanduidt met de term ProfiLeren: onderscheidend zijn met professioneel kennismanagement. Dit geldt zowel voor individuele medewerkers als voor de gehele organisatie. Medewerkers ontwikkelen zichzelf door niet alleen individueel kennis op te doen, maar die kennis ook vast te leggen en over te dragen: dat vergt een beter begrip van de materie dan puur voor eigen gebruik nodig is. Lucas Jellema is een van de initiatiefnemers van de blog, hij ziet de blog als een extra service om kennis beschikbaar te stellen aan relaties. Jellema: ‘En dat gaat nog een stap verder, we bieden die kennis ook aan aan de wereldomvattende gemeenschap van ontwikkelaars. Tegelijkertijd hebben wij natuurlijk baat bij de inspanningen van anderen, zoals open source projecten, auteurs die artikelen op internet beschikbaar stellen en collega’s die zo vriendelijk zijn op discussiefora kennis te delen. Deze vorm van synergie geeft bestaansrecht aan het begrip Open Kennis.’"

Nieuwe Buzzer cmapagnes met  boeken primeur

9 maart 2006 

"Vanaf morgen is de eerste Buzzer campagne voor een boek een feit. En daarmee is het (waarschijnlijk) de eerste georganiseerde Word of Mouth campagne voor een boek in Europa. Via WoM Marketing bureau Buzzer worden twee boekenprimeurs door duizend Buzzers de markt in ‘gebuzzed’. Deze duizend Buzzers zijn de eerste consumenten die deze boeken in het Nederlands kunnen lezen. Voor uitgevers AW Bruna en Unieboek (beiden PCM) starten twee Buzzer campagnes. De eerste (AW Bruna) is voor het boek ‘Nachtwacht’ van Sergej Lukjanenko, de tweede (Unieboek) voor het boek ‘De hand van de schilder’ van Wolfram Fleischhauer. 

Nachtwacht is een magische thriller van de hand van de Russische auteur Sergej Lukjanenko. Het is het eerste deel van een trilogie waarvan de filmrechten al aan Hollywood werden verkocht. Het boek verkocht alleen al in Rusland 2 miljoen keer, de film (Nochoi Dozor of Nightwatch) versloeg Harry Potter en de Lord of the Rings in Rusland en was ook een succes buiten Rusland. Vijfhonderd Buzzers (die eerder 2 hoofdstukken konden lezen om te bepalen of het boek iets voor hen was) ontvangen morgen de eerste kersverse exemplaren. Het boek ligt enige dagen later in de winkel.

[[image:nachtwacht.jpg::center:1]]

De hand van de schilder (voor Unieboek) van de Duitse auteur Wolfram Fleischhauer is een spannende kunsthistorische roman. Het verhaal onthult het mysterie achter één van de meest raadselachtige schilderijen uit de kunstgeschiedenis (Gabrielle d’Estrées en één van haar zussen) en de onopgeloste dood van Gabrielle, maîtresse van Henri IV, koning van Frankrijk in de 16e eeuw. Van dit boek zijn meer dan 200.000 exemplaren in Duitsland verkocht en is een succes in Italië, Frankrijk en Spanje. Het boek is het eerste deel van een bijzonder, cultureel drieluik over schilderkunst, literatuur en muziek. ‘De hand van de schilder’ ligt vanaf dit weekend bij vijfhonderd nieuwsgierige Buzzers in de bus die hun mening erover met velen zullen delen.

In de VS is het ‘buzzen’ van boeken een groot succes. Uitgever Penguin heeft daar bijvoorbeeld al tientallen WoM campagnes voor nieuwe boeken uitgevoerd met een Amerikaans bureau.’

Event: Cross Media Café ‘Intenet op de buis’

9 maart 2006

"Jaren geleden was er veel rumoer rond WebTV – een kastje om internet pagina’s op het televisie scherm te tonen. Wat bleek? Niemand zat te wachten op toegang tot websites op het tv-scherm, en mensen kochten gewoon extra computers om overal online te kunnen. Inmiddels is het internet echter snel genoeg om ook video te transporteren, en is de markt voor ‘internet-tv’ ineens weer open. Het Cross Media Cafe van 29 maart (‘Internet op de buis’) laat zien hoe deze nieuwe markt zich ontwikkelt, en laat verschillende partijen vertellen wat voor kastjes, software en diensten zij te bieden hebben.

U bent welkom vanaf 15.00 uur om tijdens de koffie de verschillende oplossingen zelf uit te proberen. Het Cross Media Cafe van 29 maart vindt plaats op het Mediapark in Hilversum en duurt van 15.00 tot 18.00 uur. Het programma bestaat uit een serie korte presentaties,  met sprekers van UPC Nederland (Eric-Jan Gelink, Director Marketing Video), PCZapper, Lamabox, AvinityByton, Tribler en Alcatel. Als afsluiting zal er een paneldiscussie o.l.v Ton van Mil, directeur iMMovato, plaatshebben. We ronden zoals altijd af met een borrel. Aanmelden kan via het aanmeldformulier".

Wat kunnen marketeers met 1.8 miljoen webcams? 

8 maart 2006 

"Nu breedband gemeengoed is geworden, gebruiken veel internetters webcam in hun communicatie. Tieners gebruiken het als vervanging van chatten. Families gebruiken het om over grote afstand met elkaar in contact te blijven. Maar wat kunnen marketeers met een webcam? Dinsdag 14 maart wordt bij 212 Amsterdam een overzicht gegeven van de mogelijkheden aan de hand van concrete voorbeelden en cases. Van service tot viraal, de mogelijkheden zijn eindeloos.

De locatie is op de 14e hetzelfde als de vorige keer: Felix Meritis, Keizersgracht 324 In Amsterdam. De presentatie begint om 19:30 met aansluitend de borrel die weer wordt aangeboden door TAPPS. Je hoeft je niet in te schrijven. Je kunt gewoon langskomen. Er zijn geen kosten aan verbonden."

Bètaversie zoekmachine Ask.com Nederland nu beschikbaar

8 maart 2006

"Ask.com introduceert een bètaversie van de zoekmachine Ask.com in Nederland (www.ask.com). Deze innovatieve zoekmachine biedt Nederlandse internetgebruikers een betere zoekervaring door een unieke zoektechnologie, geïntegreerde tools en een inzichtelijke, gebruikersvriendelijke interface. Ask.com is één van de slechts vier algoritmische zoekmachines ter wereld. Hiermee beschikken Nederlandse internetters over een nieuwe optie om relevante, veelzijdige zoekresultaten te krijgen. Ask.com is een divisie van IAC Search & Media, de op zes na grootste weborganisatie ter wereld. Deze organisatie bedient maandelijks talloze unieke gebruikers: ruim 40 miljoen in de Verenigde Staten en 150 miljoen over de gehele wereld.

Ask.com Nederland maakt gebruik van de algoritmische zoektechnologie van Ask.com. Volgens een unieke benadering ordent de zoekmachine resultaten op basis van relevantie. Net als andere zoekmachines maakt Ask.com gebruik van de populariteit van links om resultaten te ordenen. De zoekmachine gaat echter verder. Ook de reputatie van webpagina’s onder experts weegt mee bij het vaststellen van de relevantie. Ask.com is de enige grote zoekmachine die het web verdeelt in ‘gemeenschappen’ per onderwerp en een hogere betrouwbaarheid toekent aan sites die volgens specialisten toonaangevend zijn op bepaalde gebieden.

Internetters krijgen met de bètaversie van Ask.com Nederland niet alleen de meest relevante zoekresultaten, maar beschikken ook over makkelijk bruikbare tools voor efficiënter online zoeken. Enkele hiervan zijn de Toolbox (snelkoppelingen naar de meest voorkomende zoekopdrachten), Afbeeldingen (eenvoudig zoeken naar afbeeldingen op het internet),  MijnAsk (een gepersonaliseerde zoekdienst waarmee gebruikers resultaten tijdens het zoeken kunnen opslaan en een ‘Persoonlijk Web’ kunnen inrichten),  Verrekijker (met deze unieke tool krijgen gebruikers een preview van de zoekresultaten zonder direct door te moeten klikken naar de betreffende site).

[[image:ask.jpg::center:1]]

‘Deze introductie is een belangrijke stap in de uitrol van onze zoekmachine in Europa’, zegt Adrian Cox, Vice-President en algemeen directeur van Ask.com Europe. ‘Onze site onderscheidt zich door een aantrekkelijke ‘look and feel’. Deze bètaversie biedt ons de basis voor verdere ontwikkeling tijdens de testfase. Door nieuwe zoek-tools en content te combineren, kunnen we optimaal inspelen op de behoeften van gebruikers die snel willen beschikken over relevante zoekresultaten.’"

ZoekRSS.nl met handig overzicht RSS feeds

8 maart 2006 

"Op 8 maart heeft De Heus, als aanvulling op OnlineRSS, een handige RSS portal gelanceerd, namelijk ZoekRSS.nl. Met ZoekRSS kunnen (toekomstige) gebruikers van de OnlineRSS reader eenvoudig zoeken naar interessante feeds. Bij ZoekRSS zijn feeds gerubriceerd op basis van 40 rubrieken. Elke feed die is vermeld bij ZoekRSS is voorzien van een korte omschrijving en afbeelding. Als de bezoeker een feed naar keuze heeft gevonden, dan kan hij of zij deze eenvoudig toevoegen en lezen in de gratis en gebruiksvriendelijke OnlineRSS reader. Mensen die een feed zoeken op basis van een onderwerp, kunnen daarnaast gebruik maken van de zoekfunctie op de site."

[[image:zoekrss_copy1.jpg::center:1]]

Met de volgende ZoekRSS demo wordt de werking van ZoekRSS in combinatie met OnlineRSS uitgelegd.

Elke website krijgt een feed

8 maart 2006

"Het vandaag gelanceerde FeedYes.com geeft alle websites op het internet een rss feed. Gebruikers van FeedYes geven het adres van een website op, waarna FeedYes.com de informatie op de website in een feed vertaalt. Iedereen met een RSS reader kan zich op de feeds abonneren. Hoewel steeds meer sites standaard een feed aanbieden met hun laatste nieuws, is het aantal websites zonder feed nog altijd vele malen groter. Mensen die het nieuws op dergelijke sites via een rss reader willen volgen, kunnen voortaan met FeedYes.com zelf een feed aanmaken.

Volgens een woordvoerder van de service is het opmerkelijk dat nog altijd veel sites geen feed aanbieden. Het aantal mensen dat een rss reader gebruikt om nieuws te volgen is in 2005 ruim verdubbeld ten opzichte van 2004. Sites zonder feed lopen daardoor het risico bezoek mis te lopen. De woordvoerder: ‘Goed bezochte websites als Ajax.nl en FD.nl hebben bijvoorbeeld nog geen rss feed. Met FeedYes.com is het mogelijk om binnen een minuut een feed voor beide sites te creëren.’

[[image:feedyes.jpg::center:1]]

De afgelopen weken hebben tweehonderd mensen de service van FeedYes.com getest. Volgens de woordvoerder blijkt uit de resultaten dat mensen de dienst niet alleen voor sites zonder feed gebruiken, maar ook om maatwerk feeds te creëren voor websites die wel al een feed aanbieden: ‘Vaak bieden websites maar één feed aan voor de homepage, maar niet voor onderliggende pagina’s. Met FeedYes.com kunnen mensen nu voor elke pagina een feed maken.’ Twee voorbeelden van feeds: Het Financieele Dagblad (rss) en Ajax (rss)."

InCTformatie 2006: congres over printing en publishing on demand

6 maart 2006

"Op 26 april organiseert het vakblad InCT het congres InCTformatie over printing en publishing on demand (POD). Ontwikkelingen als POD, digitaal printen en uitgeven op maat staan bij veel uitgevers hoog op de agenda. Tegelijkertijd lijkt de opkomst van burgerjournalistiek en self publishing voor diezelfde uitgever een actuele bedreiging te vormen. Onderzoek van KPMG in Nederland laat zien dat veel uitgevers binnen twee jaar willen starten met POD. Onder dagvoorzitterschap van Hans Offringa (oprichter Gopher, voormalig CEO Europa van Amazon-dochter Booksurge en POD specialist van het eerste uur) spreken in Theater Het Spant te Bussum 15 specialisten over alle aspecten van POD. De gehele keten van auteur tot eindgebruiker komt aan bod dankzij de medewerking van auteurs, productiebedrijven, uitgevers, intermediairs, adviseurs en retailers.

[[image:inctformatie.jpg::center:1]]

In aanvulling op de succesvolle najaarscongressen InCTspiratie 2004 en InCTspiratie 2005 organiseert InCT, vakblad voor uitgeven, innovatie en ict nu elk voorjaar een themacongres voor het boeken- en uitgeefvak, toegespitst op innovatief uitgeven. De doelgroep bestaat uit uitgevers, marketeers en innovatieteams bij (corporate) uitgeverijen. Het thema voor 2006 is POD, mede omdat onderzoek heeft aangetoond dat als hun ambities worden waargemaakt, in 2007 meer dan 63% van de Nederlandse uitgeverijen printing on demand diensten wil aanbieden. Organisator David Huijzer: ‘Onze najaarscongressen hebben aangetoond dat er een grote behoefte is aan informatie op het gebied van nieuwe, innovatieve ontwikkelingen binnen de uitgeverswereld. De bestaande congressen in de branche hebben toch vaak meer het karakter van zien en gezien worden, en richten zich teveel op buitenlandse voorbeelden. Wij willen met onze voorjaars- en najaarscongressen juist veel meer praktisch toepasbare informatie aanbieden en onze doelgroep voorzien van bruikbare informatie, cases en voorbeelden.’”

hcc!debat: ‘Triple Play, een zegen voor de consument?’

6 maart 2006

"hcc organiseert, in samenwerking met de VARA, op 6 april in De Balie in Amsterdam een debat over Triple Play. Steeds meer aanbieders komen met één pakket voor internet, telefonie en televisie. Wat zijn de voor- en nadelen hiervan voor de consument? Na de opening en inleiding door Herbert Blankesteijn (wetenschapsjournalist en columnist) vindt onder leiding van Monique van Dusseldorp (Media Analyst) het debat ‘Triple Play, een zegen voor de consument?’ plaats. Deelnemers zijn Michiel Buitelaar (Directeur Consumentenmarkt KPN), Alwin Sixma (Manager Digitaal Thuis Consumentenbond), Michiel Frackers (internet ondernemer, oprichter Planet Internet), Ronald van Rooden (directeur hcc) en Erik-Jan Gelink (Director Marketing Video UPC).

De VARA registreert het hcc!debat. De uitzending is live of on demand te volgen via www.vara.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor het bijwonen van het debat.  Wilt u bij het debat aanwezig zijn, dan dient u zich hiervoor aan te melden via  www5.hccnet.nl/debat."